Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Nou record de decese în Rusia

AFP
coronavirus

Rusia a raportat miercuri un număr record de decese provocate într-o singură zi de noul coronavirus, 346, ceea ce ridică bilanţul oficial al victimelor COVID-19 din această ţară la 27.000, potrivit presei de stat, informează DPA potrivit Agerpres.

Oficialii ruşi au dezvăluit că bilanţul deceselor le include doar pe cele cauzate în mod direct de virus. Pacienţii cu coronavirus care au murit din alte cauze nu au fost
incluşi în acest bilanţ.

În timp ce Rusia a ajuns pe locul al patrulea în topul ţărilor cu cele mai multe contagieri, cu peste 1,5 milioane de cazuri, numărul deceselor provocate de această boală rămâne relativ scăzut.

Citește și: Mihai Mărgineanu sare în apărarea lui Dan Bittman: Oile nu ascultă! Ele doar înjură și se enervează

Prin comparaţie, Franţa, pe locul cinci la numărul de contaminări, cu aproximativ 1,2 milioane de cazuri, a raportat peste 35.000 de decese.

Guvernul rus a ordonat marţi barurilor şi restaurantelor din întreaga ţară să se închidă între orele 23:00 şi 6:00 ca măsură de precauţie împotriva răspândirii virusului.

Măştile medicale au devenit obligatorii în toate locurile publice aglomerate, în mijloacele de transport în comun, dar şi în taxiuri şi în ascensoare, potrivit unui decret publicat pe site-ul unei autorităţi federale de sănătate.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut respectarea măsurilor de precauţie, însă a respins impunerea unor măsuri mai stricte, cum ar fi o altă perioadă de carantină, după ce prima a afectat economia ţării la începutul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.