Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 şi Venezuela au fost subiectele de discuție dintre Donald Trump și omologul peruan Martin Vizcarra

nyt.com
trump

Preşedintele american Donald Trump a avut sâmbătă o convorbire telefonică cu omologul său peruan Martin Vizcarra în care a discutat despre pandemia COVID-19 şi despre situaţia din Venezuela, informează duminică AFP citând un comunicat de presă al ambasadei SUA la Lima, potrivit Agerpres.

Preşedintele Donald Trump "a lăudat curajul, rezistenţa poporului peruan şi hotărârea a reduce incidenţa virusului" şi i-a propus preşedintelui Martin Vizcarra sprijinul SUA în combaterea pandemiei, conform sursei citate.

Cei doi şefi de stat "au apreciat cooperarea internaţională ca fiind esenţială pentru a face faţă acestei crize sanitare", se arată în comunicat.

Totodată, Donald Trump şi Martin Vizcarra au abordat în convorbirea telefonică situaţia din Venezuela, unde doi foşti soldaţi americani au fost recent arestaţi şi acuzaţi că au încercat să-l răstoarne pe preşedintele ţării, Nicolas Maduro.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Donald Trump a mulţumit preşedintelui Vizcarra pentru "sprijinul său puternic acordat reinstaurării democraţiei în Venezuela".

Peru este ţara fondatoare a iniţiativei Grupul de la Lima, un grup de state din regiune care împărtăşesc punctul de vedere al Washingtonului, care neagă legitimitatea actualului preşedinte Nicolas Maduro şi îl recunoaşte pe liderul opoziţiei Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.