Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pacientă COVID-19 reclamă condițiile din spital: Cei care conduc şi-ar aduce mama sau soţia aici?

Europa FM
doctor medic spital

O pacientă infectată cu noul COVID-19, internată în Spitalul TBC de la Stejăriş, reclamă condițiile din spital.

Citește și: PSD a găsit voturile pentru demiterea Guvernului

Carmen Zaharie spune că în salon nu are chiuvetă, iar pentru a ajunge la toaletă trebuie să treacă prin două saloane în care sunt paciente infectate. Ca să poată folosi coșul de gunoi trebuie să îl atingă, iar vasul de toaletă nu este curăţat. În plus, rar curge apă caldă la duș.

„Reuşesc să mă fac bine, dar trecând prin saloane cu femei bolnave, să nu iau încă o dată virusul. În ceea ce priveşte baia, mi-e teamă că de acolo aş putea să iau alte boli”, se plânge Carmen Zaharie, originară din Braşov.

Aceasta invită reprezentanţii autorităţilor locale să verifice la faţa locului condiţiile în care sunt forţaţi să stea bolnavii în spital.

„Domnii aceştia care conduc, care sunt gospodari, şi-ar aduce mama sau soţia într-un loc ca acesta? Să vină să vadă despre ce e vorba, să nu mai vorbească din statistici, din cifre, din bani cheltuiţi”, a mai spus pacienta.

Prefectul județului Braşov, Cătălin Văsii, recunoaște că ştie de condiţiile de la Stejăriş şi promite că, în câteva luni, spaţiile din spital vor fi renovate.

Până atunci însă, pacienţii cu noul coronavirus internaţi aici, dar şi medicii care îi îngrijesc, sunt nevoiţi să accepte situaţia.

„O parte din clădirile în care acesta (spitalul n.r.) îşi desfăşoară activitatea este proprietatea privată a unor persoane, iar Consiliul Judeţean plăteşte chirie. Se are în vedere transferul: tot ceea ce înseamnă Spitalul de Pneumoftiziologie să meargă în altă locaţie. Urmează să fie supuse unor reparaţii capitale”, a declarat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.