Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 - Suedia încearcă să evite aglomeraţia în transportul feroviar pe distanţe lungi

nationalgeographic.org
virus coronavirus covid covid-19 vaccin

Guvernul Suediei a anunţat marţi planul de a reduce numărul de pasageri în transportul pe distanţe lungi cu trenul şi autocarul, în cadrul măsurilor de limitare a epidemiei de COVID-19, relatează dpa şi EFE potrivit Agerpres.

Astfel, companiile de transport vor putea pune în vânzare bilete pentru cel mult jumătate din locuri pentru distanţe mai lungi de 150 de kilometri. Biletele deja rezervate sunt exceptate de la noile reguli.

Ministrul sănătăţii suedez, Lena Hallengren, a declarat că deşi vaccinarea contra COVID-19 este în desfăşurare, ''tulpinile noului virus se transmit şi răspândirea infecţiei încă este la un nivel prea ridicat, cu un risc real al unui al treilea val''.

La rândul său, ministrul infrastructurii suedez Tomas Eneroth a afirmat că este de aşteptat ca măsurile să fie în vigoare în perioada 14 februarie - 31 mai. ''Călătoriţi numai dacă este necesar, lucraţi de acasă dacă este posibil'', a explicat el.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp înainte ca Agenţia de Sănătate Publică suedeză să anunţe că de la începutul pandemiei ţara cu 10,3 milioane de locuitori a înregistrat aproximativ 596.000 de cazuri de COVID-19 şi 12.188 decese legate de coronavirus.

Epidemiologul-şef Anders Tegnell a menţionat că aproape 4% din populaţie a fost vaccinată cu prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Suedia a înăsprit gradual restricţiile. Guvernul a interzis vânzarea băuturilor alcoolice după ora 20:00, a limitat la opt numărul maxim permis de persoane care se strâng în locuri publice şi a dispus ca fiecărui cumpărător să-i fie alocată o suprafaţă de 10 metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.