Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozi la înscrierea creșelor de stat în Timișoara: dosarele nu pot fi depuse online deoarece este nevoie de ştampilă pe acte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aproximativ o sută de oameni au stat, miercuri, la coadă, în faţa Serviciului Creşe din cadrul Primăriei Timişoara, pentru a-şi înscrie copiii la creşă, pentru anul şcolar 2020 - 2021, aceasta fiind prima zi de înscrieri. ”În general, aşa sunt obisnuiţi oamenii. Au făcut o listă pe care noi am preluat-o şi o respectăm. Suntem trei persoane, şapte minute durează preluarea unui dosar. Nu putem să facem mai mult. I-am rugat să calculeze cât durează până vor fi preluaţi, în funcţie de numărul pe care îl au pe listă, şi să revină aproximativ la ora la care trebuie să fie preluaţi, dar nu vor”, a declarat Gabriela Crăciun, şefa Serviciului Creşe din cadrul Primăriei Timişoara, pentru News.ro.

Citește și: Scrisoare deschisă din partea unui medic infectat cu noul coronavirus: 'Persoanele care nu cred sunt, în general, persoane tinere'

Dosarele de înscriere nu pot fi depuse online, întrucât este nevoie de ştampila pe documente.

”Nu putem primi online, trebuie să punem ştampila conform cu originalul. Avem o lună la dispoziţie să primim cererile. Nu sunt foarte multe locuri la creşe. Nu le-am afişat încă, pentru că sunt noile norme în vigoare. Înscrierea se face pentru luna septembrie, poate până atunci se mai schimbă reglementarile”, a adăugat Gabriela Crăciun.

În total, la Timişoara sunt disponibile aproximativ 220 de locuri la creşele de stat pentru anul şcolar 2020-2021. Numărul de locuri poate varia, întrucât legea permite ca un copil care împlineşte 3 ani pe parcursul anului şcolar să poată fi înscris la grădiniţă, astfel că părinţii pot renunţa la locul ocupat la creşă. Iar în acest caz, locurile rămase libere sunt alocate altor copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.