Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozi la spital în Buzău. Peste 100 de oameni au mers la Urgențe

capusa

Peste 100 de persoane au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Judeţean din Buzău după ce au fost muşcate de căpuşe, iar în două cazuri a fost confirmată boala Lyme, alte suspiciuni fiind în lucru, la laborator, conform News.ro.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău,  cel de-al doilea caz confirmat de boala Lyme din judeţ este la o femeie din localitatea Fundeni Zărneşti. După ce a fost muşcată de căpuşă, ea a primit tratament, însă neprezentând o altă simptomatologie nu a fost internată. În urma analizselor de laborator s-a constatat însă că are boala Lyme, fiind al doilea caz confirmat la Buzău, în acest sezon cald.

În contextul invaziei de căpuşe şi ţânţari, care pot transmite boala Lyme, medicii fac apel la populaţie să folosească loţiuni achiziţionate din farmacii, iar în cazul copiilor mici să se folosească plase la cărucioare. De asemenea, medicii fac apel la toţi cei muşcaţi de căpuşe să îşi monitorizeze starea de sănătate, iar la apariţia unor simptome asemnătătoare gripei să se prezinte de urgenţă la medic.

La Buzău, campania de dezinsecţie va începe în 12 mai, cu două săptămâni mai târziu decât anul trecut. Atunci vor fi făcute tratamente din elicopter, iar după aruncarea substanţelor din aer urmează tratamentele la sol.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.