Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozi masive la graniţa germano-poloneză - S-au reintrodus controalele la frontiere pentru prevenirea răspândirii Covid-19

www.news.ro
camioane cozi graniță

Premierul landului german Saxonia, Michael Kretschmer, a cerut ajutor din partea armatei pentru a gestiona cozile masive de la graniţa cu Polonia formate ca urmare a restricţiilor la frontiere decise de autorităţile poloneze în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Michael Kretschmer a spus că a discutat această chestiune cu Ministerul Apărării de la Berlin pentru a oferi asistenţă oamenilor care aşteaptă foarte mult timp la graniţă, dacă situaţia va escalada.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Potrivit Crucii Roşii germane, la un punct de frontieră cu Polonia s-a format miercuri de partea germană a graniţei o coadă de 60 de de kilometri, multe familii, unele cu copii, aşteptând şi câte 20 de ore.

Michael Kretschmer a mai afirmat că le-a cerut autorităţilor poloneze să ia măsuri, întrucât formalităţile şi procedurile pentru un singur camion durează la graniţă circa 15 minute.

Pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus, Polonia a reintrodus controalele la frontierele sale din interiorul spaţiului Schengen şi a interzis accesul cetăţenilor străini. Polonia are confirmate 251 de cazuri de coronavirus şi cinci decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.