Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, analiză DURĂ a clasei politice, înainte de alegeri: 'Suntem într-un COLAPS total'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a lansat o serie de critici dure la adresa aleșilor din România. Consultantul politic e de părere că românii au extrem de puține variante pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Dacă ne uităm la oferta politică ne dăm seama că suntem într-un colaps total. Stăm prost astăzi. Spre deosebire de alte alegeri nu avem vectori consolidați din punct de vedere profesional și nici politic. Spre exemplu, dacă la PSD avem vectori consolidați politic de la Liviu Dragnea în jos, structura în sine, ei nu sunt consolidați profesional. Mă uitam la o dezbatere de-a lor, din acum câteva zile, și comparam masa de prezidiu și felul în care s-au educat profesional cei care stăteau acolo cu masa de prezidiu din urmă cu 15-16 ani, când eram eu secretar general al PSD. Atunci, lângă mine erau Adrian Năstase, Ioan Rus, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Ioan Mircea Pașcu, Florin Georgescu, Nicolae Văcăroiu, Mihai Tănăsescu, chiar și Viorel Hrebenciuc. La nivel de expertiză, dacă este să comparăm ce putea să ofere PSD-ul atunci și ce oferă astăzi ne îngrozim, iar oferta este direct proporțională cu involuția României. Dar și mai tare te poți enerva când te uiți la partea cealaltă, la liberali, și îți dai seama că, în afară de un Florin Câțu, foarte timid, și care nu are știința să-și impună părerea, n-ai cu cine.

Cu de-alte Teodorovici și alții de pe la PSD, cu lipsa de oferă a PNL-ului și cu alți scandalagii, gen Lucian Isar, care din spate incearcă să împingă treburile într-o direcție favorabilă familiei sale, ne dăm seama că suntem într-un colaps total.", a spus Cozmin Gușă pentru EVZ.ro.

Citește și: Dacian Cioloș iese la rupere: mesaj pentru Liviu Dragnea

Analistul politic spune că alegerile în România încă se mai câștigă cu promisiuni politice.

"Da, românii cred în vorbe. Americanii cred în vorbe, rușii cred în vorbe . Oamenii, în general, cred în vorbe. În această epocă a postmodernismului e mult mai importantă forma decât conținutul... de unde și tentația de a crede în vorbe și chiar plăcerea de a te autoconvinge de anumite lucruri. Vedem dezastrul electoral – eu așa îl consider – din America, vedem lipsa de consistență în opțiuni la nivel de România. Pericolul pe care nu-l percep cei care votează din entuziasm este faptul că, în urma votului lor, anumiți oameni capătă pix, decizie și nu mai dau socoteală absolut deloc și rezolvă tot la nivel de imagine, subjugând presa."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.