Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă DEZVĂLUIE cine e persoana din cauza căreia Dragnea și Grindeanu sunt în conflict

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu dragnea Inquam Photos

Ies la iveală noi amănunte din conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Consultantul politic Cozmin Gușă a susținut în direct la Realitatea TV că scandalul din PSD între aripa politică și cea guvernamentală a fost pornit din cauza directorului ANAF, Bogdan Stan, care ”a fost impus politic de Dragnea”, acesta fiind criticat cu argumente de premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Viorel Ștefan.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

Cozmin Gușă a făcut o scurtă analiză a vizitei președintelui României Klaus Iohannis în Statele Unite. ”În 30 de secunde o să prezint contextul în care ne aflăm. Președintele Iohannis se află în Statele Unite în fața celei mai mari oportunități post '89 de agregare a unui parteneriat, care poate să fie dublat, pe lângă componenta strategico-militară, cu o componentă strategico-economică, deci se joacă geo-economic în acest moment în Statele Unite, și știu că la finalul vizitei lui Klaus Iohannis o să avem dimensiunea reală a ceea ce se plănuiește pozitiv de această dată. Nu este un detaliu puțin important faptul că directorul SRI, Eduard Hellvig îl însoțește pe președintele Iohannis, dar că toate aceste detalii, pe care le putem afla în mai puțin de 48 de ore, ne vor confirma cât de importante sunt aceste zile”, a declarat consultantul politic.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân

Gușă a adăugat că, în aceste zile, în care putem să ne recroim viitorul geo-politic, în țară, se întâmplă două dezastre: ”Un dezastru pe plan administrativ, apropo de fondurilor UE, absența potențială a influxului de fonduri, care, practic, dă peste cap toată construcția bugetară cu care s-au câștigat alegerile. Și 2: Această lege a salarizării care, sigur, va bulversa masele de cetățeni, care, votanți sau nevotanți, așteptau o anumită clarificare. Deci, bulversare administrativă plus bulversare socială e un context foarte pozitiv de politică externă”

Totodată, Cozmin Gușă a explicat, în două puncte, ce se întâmplă în PSD în acest moment, punctând că scandalul din interiorul Partidului Social Democrat a început din cauza președintelui ANAF, Bogdan Stan, care a fost criticat de premierul Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor Viorel Ștefan pe baza unor ”argumente.

Citește și: Karolina Pliskova o AMENINȚĂ pe Simona Halep: Cum vrea S-O BATĂ în semifinala de la Roland Garros

”1. De ce PSD-ul și cu domnul Dragnea au decis să producă aceste tulburări, care, evident, ele sunt artificiale, produse, induse? Domnul Dragnea, în toată cariera dumisale, a mizat foarte mult pe imagine. Și a mizat foarte mult că acea întâlnire, aleatorie, cu domnul președinte al Statelor Unite ar putea să-i consolideze viitorul poltic. Uite că nu a fost așa și că, așa cum se cuvine, administrația americană, nu neapărat Donald Trump, și-a ales un partener de construcție geo-politică în persoana lui Klaus Iohannis. În aceste condiții, disperarea domnului Dragnea și a consultanților săi a generat această bulversare, acest joc extrem de ciudat, această amenințare cu instabilitate guvernamentală, tocmai pentru ca să sugereze partenerului american că există un jupân la București, care este șeful politic al coaliției de guvernare și care ar trebui să fie băgat în seamă. Asta, după părerea mea, este iresponsabilitate politică și că este domnul Dragnea a forțat mult prea mult.

2. Conflictul din PSD, și aici mă bazez pe informații, dintre aripa politică reprezentantă de Dragnea și aripa guvernamentală reprezentantă de Grindeanu are niște elemente foarte concrete. Liviu Dragnea și-a impus politic, cu votul majorității sau fără votul majorității, niște oameni în diverse funcții. Unul dintre cei care au fost numiți politic este domnul Bogdan Stan, șeful ANAF. Domnul Bogdan Stan, în ultima perioadă a devenit subiectul negativ, obectiv-negativ, al discuțiilor din interiorul guvernului și al criticilor bazate pe argumente pe care Sorin Grindeanu, respectiv ministrul de Finanțe, i le-au adus. De la colectare minimală până la fel de fel de măsuri care nu au fost implementate și care, sigur, pun bugetul României într-o situație chestionabilă cel puțin, pentru că acolo unde nu te bazezi pe calcule, pe realitatea din buget, politica nu mai ține de cald. Și asta este de fapt cheia acestui conflict. Bogdan care, scuze, pe românește, este omul lui Liviu Dragnea, impus politic la ANAF, este mărul discordiei. Lipsa de profesionalism, din punctulele de vedere ale lui Grindeanu și Ștefan, l-au făcut pe Liviu Dragnea să genereze acest atac, repet, iresponsabil în acest context, la adresa echipei guvernamentale. Nu mai departe de zilele trecute, ieri și în ultimele ședințe de guvern, știu cu precizie că Bogdan Stan a fost sub tirul criticilor clare, sub imperiul demiterii, din partea lui Grindeanu și al lui Ștefan de la Finanțe. Liviu Dragnea nu poate să-și piardă acea poziție din punctul său de vedere și în loc să acțiuneze profesionist preferă să facă praf abilitatea guvernamentală. Asta este simplu spus, pe baza informațiilor pe care le am din interior, cheia acestei crize total inoportune. Nu era cazul ca Liviu Dragnea să genereze această criză guvernamentală”, a conchis consultantul politic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.