Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă dinamitează PSD! Acuzații BOMBĂ: Liviu Dragnea își atacă propriul Guvern printr-un 'sondaj fals'

www.agerpres.ro
Liviu Dragnea

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat la Realitatea TV cel mai recent sondaj Avangarde care prezintă o așa-zisă prăbușire abruptă a Guvernului Tudose în încrederea românilor. Cozmin Gușă vede în acest sondaj prezentat de sociologul Marius Pieleanu, un atac al șefului PSD la adresa Guvernului Tudose.

Cozmin Gușă consideră că Liviu Dragnea și-a pierdut nu numai echilibrul politic, ci are și probleme de comportament, din moment ce ia decizia de a-și ataca pentru a doua oară propriul Guvern. - VEZI AICI DATELE SONDAJULUI

"Informația-cheie este legată de cine a realizat acest sondaj, ale cărui cifre nu sunt confirmate de alte institute de sondare. Este vorba de institutul de casă al PSD-ului, care are contract cu partidul social-democrate. Practic, Liviu Dragnea atacă Guvernul într-un sondaj care pare fals, pentru că Guvernul nu a făcut greșeli majore ca să-i permită să se scufunde în halul în care îl prezintă Pieleanu. Știrea dimineții de sâmbătă este că Liviu Dragnea se ia la trântă și cu Mihai Tudose", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Ambasadorul SUA şi mai mulţi parlamentari americani, la discuţii cu premierul Tudose - FOTO

Potrivit consultantului politic, prin acest sondaj, Liviu Dragnea face de fapt un atac direct la propriul Guvern, "nu se știe din ce motive". Să ataci cu un sondaj fals propriul Guvern când sindicatele sunt în stradă este o situație "groaznică", consideră analistul politic.

"Eu cred că este un președinte de partid cu probleme de comportament, de la felul în care tratează aparițiile publice, apropo de cei 2-3 interlopi de la Înalta Curte până la a-și ataca propriul Guvern printr-un sondaj fals. Putem să-l încadram pe Liviu Dragnea ca un lider de partid care nu pune responsabilitatea pe primul plan, care a instituit un regim personal de putere. Nu cred că s-a consultat cu colegii, iar daca s-a consultat e și mai grav, înseamna că PSD-ul îșii atacă propriul Guvern abia instalat și pe care trebuie să-l susțină", a explicat Cozmin Gușă.

Poza dimineții este una groaznica, consideră Gușă: în timp ce multe lucruri se zguduie pe scena politică românească, cu atacurile la Justiție, hodoronc-tronc seful PSD face un atac la propriul Guvern prin institutul de sondaj al partidului.

Conform unui sondaj recent făcut de sociologul Marius Pieleanu, Guvernul Tudose s-ar fi prăbușit brusc la capitolul încredere. Șeful institutului Avangarde spune că Guvernul Tudose a ajuns la un procent de încredere de doar 27%, coborând de la 40%, și s-ar afla în continuare în scădere.

Cozmin Gușă consideră că Liviu Dragnea se află într-o perioadă în care, prin astfel de instrumente,  încearcă să obțină obediența clară de la premier, ca acesta să nu mai comenteze când vin tot felul de numiri de la partid prin care Dragnea vrea să își așeze clientela politică.

"Nu cred că va rămâne fără răspuns din partea lui Tudose, care are o vechime și o autoritate mult mai mari decât ale lui Grindeanu. Aici este problema pentru Dragnea: Tudose are o fermitate pe care alți premieri nu o aveau, care îl pune în postura de a negocia mai puternic. Lui Dragnea nu-i place, el ar vrea să se spuna "Dragi parteneri americani, francezi, cumpărăm armament de la voi" și să se facă imediat", a mai spus Gușă.

Mișcare de ultimă oră a Phenianului: Coreea de Nord folosește mai multe uzine construite de sud-coreeni! 'Câinii latră, caravana trece'

Potrivit acestuia, Dragnea are două obiective în acest moment: să fie urmatorul candidat al PSD pentru scaunul de Cotroceni și, în al doilea rând, simte că nu are autoritate maximă în partid, partidul este împotriva lui. "Este o postură caraghioasa, să fii șef de partid și să acționezi distrugător, să ataci propriul Guvern în momente dificile", a comentat Cozmin Gușă.

Consultantul politic consideră că nu se poate repeta episodul Grindeanu deoarece Tudose este un premier autoritar și ferm, iar partidul nu mai înghite reeditarea unei crize guvernamentale.

"Dragnea și-a pierdut echilibrul politic, are probleme de comportament, nu imi permit să-l cataloghez clinic, asta trebuie să o facă specialiștii. A ales un moment foarte prost pentru a ataca Guvernul. Partidul nu mai înghite un nou episod Grindeanu. Avem probleme în economie, e o anumita alarmă în această zonă, bugetul pe anul viitor trebuie construit și împărțit, pe cei din partid îi intereseaza aceste lucruri. A ales un moment prost", a conchis Cozmin Gușă.

Sondajul realizat telefonic de Avangarde arata ca increderea romanilor in guvernul PSD-ALDE ar fi scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Marius Pieleanu a declarat ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila despre Mihai Tudose, mai putin decat luna precedenta. „Premierul este intr-o semnificativa scadere", a punctat sociologul Marius Pieleanu.

Sondajul a fost realizat telefonic pe circa 700 de respondenti, a precizat Marius Pieleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.