Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă oferă detalii din PSD: Se află în FALIMENT! Liviu Dragnea e un iepuraș fricos

cozmin gusa victor ponta

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, miercuri seară, că PSD se află în "faliment politc", în contextul în care este măcinat de "parvenitism" și "baronizare".

Citește și: Rareș Bogdan detonează BOMBA: Ce s-a întâmplat la ședința PSD

"Sunt două boli care macină, astăzi, această structură care este moștenitoarea principală a Partidului Comunist de dinainte de '89. Aceste două boli care macină și generează acest comportament ciudat, de neînțeles pentru oamenii normali din România, se numesc parvenitism și boronizare.

Citește și: STENOGRAME din PSD: Cum s-au certat Victor Ponta și Liviu Dragnea

Parvenitismul înseamnă atunci când îți închipui că ceea ce ești ai obținut în baza unor merite și că ai dreptul să exerciți o anumită autoritate publică, ceea ce nu e cazul celor din PSD, care au ajuns la putere, care marea majoritate nu au nici școală, nici caracter, nici moșteniri deși sunt foarte bogați.

Citește și: Transfer BOMBĂ făcut de Călin Popescu Tăriceanu la partidul său

Baronizirea înseamnă acel reflex de a face orice pentru ca să rămâi la putere, să corupi bugetele locale, județene sau naționale. Această combinație de boli generează aceste lucruri pe care cu greu ni le-am închipui, într-un stat din Uniunea Europeană, că ar putea să marcheze comportamentul unei structuri politice.

Citește și: Liviu Dragnea lovește în toți: Încerc să fiu calm! O să văd dacă mai rămân în partid

Care pot să fie consecințele: în mod evident, o acoperire a adevărului, nerecurgrea la un tratament adecvat pentru asemenea boli, la nivelul unei structuri, respectiv lipsa reformelor și a măsurilor luate, punerea gunoaielor sub preș, care așa cum se întâmplă în casele dezordonate, se vor împuți în scurt timp. Asta e consecința a ceea ce s-a întâmplat, astăzi, în PSD, după ce, cu surle și trâmbițe, ni s-au anunțat fel de fel de lupte, nu neapărat pe principii, dar pe tabere", a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Citește și: Ilie Sârbu îl distruge pe Liviu Dragnea: Nu are nicio calitate

"L-am văzut pe eternul Ion Iliescu care nu își asumă nicio vină pentru dezastrul din ultimii 25 de ani, dar care are vina principală pentru că nu a dorit decât să își perpetueze propria putere, chiar dacă asta a însemnat tolerarea unor corupți, parveniți, așa cum am spus, crearea unor baroni; a unui Ponta care inventează noi proiecte politice, după ce a fost beneficiarul tuturor proptelelor care se puteau pune unui tânăr politician, pentru ca să încerce să facă ceva în partid sau în administrația României. Mă abțin despre Ponta pentru că am vorbit destul.

A unui iepuraș fricos pe numele său Liviu Dragnea, simbolul parvenitismului în politica românească, un băiat de la Teleorman fără școală și, în fine, eternul socru Ilie Sârbu care a fost scos la înaintare împotriva lui Liviu Dragnea pe care îl pomeneam. Acest cocktail molotov sigur că trebuia să aibă și o cireașă coafată, acest tort al neputinței, doamna Rovana Plumb, fostă activistă de partid, un om despre care nu se poate spune nimic. Faptul că nu se poate spune nimic este suficient ca să ne dăm seama despre falimentul politic al acestui partid care ajunge, astăzi, la mâna unui doamne care, de asemenea, cred că în afară de statutul Partidului Comunist Român și de instrucțiunile de aplicare de la fabrica de cosmetice, unde a fost secretar de partid, a loțiunilor și a spray-urilor, nu cred că știe altceva. Asta este politica românească astăzi", a declarat consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.