Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă: 'Protestele au REINVENTAT civismul, nu doar pentru România'

protest tricolor

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că românii care au ieșit în stradă în ultimele săptămâni au făcut o carte de vizită excelentă pentru România în lume și au reinventat civismul care s-a pierdut în multe alte țări.

"Cetățenii frumoși care au ieșit în ultimile săptămâni în piață au făcut o carte de vizită foarte frumoasă României. Aceste proteste au reinventat o formă de civism nu doar pentru România, este un activism simpatic, cu simțul umorului și plin de imaginație. Un șeic din Emiratele Arabe îmi arăta la Paris pancartele din Piața Victoriei, erau traduse în arabă și râdea. Un prieten din Japonia știa că duminică seara urmează un spectacol și mai interesant în piață, apropo de spectacolul cu multe lumini și steagul tricolor", a povestit Cozmin Gușă în emisiunea "Jocuri de Putere" realizată de Rareș Bogdan.

Citește și: Sorin Grindeanu a anunțat pe cine propune la Justiție. DETALIILE premierului / VIDEO

Potrivit lui Cozmin Gușă, românii au reușit să reinventeze o formă de civism care s-a pierdut în multe alte țări, iar România este dată ca un exemplu pozitiv de apărare a valorilor occidentale.

"Reinventarea civismului nu e o glumă. Civismul s-a pierdut în multe alte țări. Românii au găsit o nișă, nu au militat politic, au inventat un mod non-violent și apolitic de apărare a valorilor democrației. I-a interesat doar România, nu politicul, nici Iohannis nu i-a interesat. Klaus Iohannis a avut suficientă inteligență să nu interfereze cu piața după prima ieșire în stradă", a explicat Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.