Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă vorbește despre premierul pe care îl va propune PSD: 'E cel mai INFLUENT'

cozmin gusa

Demersul lui Klaus Iohannis de a nu desemna un premier cu probleme penale este unul unul ”periculos”, de ”președinte curajos într-un mediu politic mlăștinos”, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV. Totodată, consultantul politic este de părere că europarlamentarul Sorin Moisă nu are în plan funcția de prim-ministru al României, deși se vehiculează că ar fi propunerea social-democraților pentru acest post, însă subliniază că alăturarea numelui său de PSD este favorabilă partidului.

În cursul acestei campanii pentru alegerile parlamentare se va vedea tot mai mult că mesajul lui Klaus Iohannis fi unul valorizat, este de părere consultantul politic Cozmin Gușă, adăugând că președintele ”își continuă pasul de defilare de tip nemțesc”, de precizie, prin care exprimă ceea ce vor românii, fie că sunt votanți PSD, PNL, sau ai altor formațiuni politice.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

”Dacă ne uităm la listele partidelor, acolo există o masă de oameni care sunt penali sau care sunt interfața unor penali împinși în Parlament pentru a modifica legislația astfel încât să fie pe placul celor care se luptă cu justiția din România”, a evidențiat consultantul politic, precizând că anunțul lui Iohannis este element care va marca această campanie.

În opinia lui Cozmin Gușă faptul că ambasadorul SUA, Hans Klemm, a venit și, de pe poziția de reprezentant al partenerului strategic, a repetat, întărind, mesajul lui Iohannis este un eveniment cu semnificații care, din punct de vedere al ”biliardului electoral”, ”lovește bila pe care PSD o exprimă public” prin anunțarea implicită a lui Dragnea ca posibil premier.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

În cursul acestei precampanii, socical-democrații se vor regrupa și-și vor reorienta preferința, crede consultantul politic. ”Acea scuză să nu-ți nominalizezi un prim-ministru din umbră în cadrul alegerilor nu ține. Nu poți păcăli pe nimeni cu așa ceva și nu poți să ții pasul într-o campanie atât de corozivă și cu atât de multe atacuri”, a explicat acesta.

În acest context, putem să punctăm o nouă bornă în campanie, condideră Gușă, subliniind că vor apărea și alte opțiuni la nivelul partidelor care să se apropie de acest portret-robot al premierului care nu este penal și, totodată, este performant din punct de vedere administrativ.

Citește și: Pentru prima dată în istorie, virusul hepatitei C a fost fotografiat / VIDEO

Amabasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a spus că susţine pe deplin mesajul lui Klaus Iohannis împotriva desemnării unui premier cu probleme în justiţie. ”Îl felicit pe preşedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic şi constant pentru lupta anticorupţie a Romaniei. Îl felicit şi pentru încurajarea alegătorilor şi a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru şi competent, făra probleme de corupţie”, a afirmat ambasadorul.

Cozmin Gușă susține că Sorin Moisă, cel despre care se spune că ar fi propunerea-surpriză a PSD pentru funcția de prim-ministru, este cel mai influent europarlamentar român la Bruxelles, fiind implicat în negocierile europene cu SUA și, potrivit consultantului politic, acesta nu a fost neapărat ”în echipa lui Cioloș”, ci, mai degrabă, ”un partener al acestuia”.

Citește și: Cristian Tudor Popescu analizează demisia unui șef din poliție: Am văzut multe în viața mea, dar așa ceva…

Cu toate că expertiza lui Moisă este ”elaborată și adaptată”, Gușă consideră că europarlamentarul nu este propunerea PSD sau vreun balon de încercare al social-democraților. ”Ajută PSD, că arată că și acest partid are resurse în planul tehnocraților și al profesioniștilor, dar nu cred că intră în planul lui o candidatură la funcția de prim-ministru. N-ar fi rău dacă ar fi așa, dar nu cred că este propunerea PSD și nici un test de încercare, dar face bine această alăturare de nume”, a completat consultantul politic.

În cazul în care Sorin Moisă va rămâne în politică, va fi unul dintre cei care pot să aibă un rol important în administrația României, fiind, în același timp, și un ”patriot român”, susține Gușă.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

PSD este, însă, prea preocupat să furnizeze nume care să servească, din funcția de premier, coaliția anti-DNA, a afirmat consultantul politic.

”Sorin Moisă este o veste bună, dar nu cred că vrea să candideze. PSD e mult prea preocupat să furnizeze nume care să împace coaliția anti-DNA, care să servească din funcția de prim-ministru planurile coaliției anti-DNA de după 11 decembrie 2016. Asta nu exclude posibilitatea ca Iohannis, văzând rezultatul alegerilor, să propună nume gen Sorin Moisă care să ne rezolve parcursul euroatlantic, să ne dea credibilitate internațională și să convingă prin profesionalism și prestigiu masa parlamentară”, a conchis Gușă.

Citește și: O bază secretă construită de nazişti a fost descoperită în Arctica. Hitler a vrut-o cu orice preţ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.