Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă anunță consecințe URIAȘE după modificările Codului Fiscal: 'Este un moment extrem de complex'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Decizia Guvernului de a aproba Ordonanța de Urgență care aduce modificări Codului Fiscal marchează o schimbare de paradigmă geopolitică pentru România, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV. Consultantul politic a explicat și consecințele pe care măsurile fiscale le vor avea asupra companiilor multinaționale din România.

"Este un moment extrem de complex, pe care trebuie să-l înțelegem la adevărata valoare, ca să putem prevedea perspective", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Citește și: Avertisment SUMBRU pentru PSD: 'Dacă nu face un pas înapoi, detonează cea mai mare bombă socială postdecembristă'

Acest moment și această zi marchează o schimbare de paradigma geopolitică pentru România, a afirmat consultantul politic. "Nu s-a vorbit de organizații internaționale, de UE, de NATO, dar concluzia subliminală a acestor mesaje din ședinta de Guvern înseamnă o schimbare de orientare geopolitică în abordarea de la nivel oficial a României", a subliniat acesta.

Suntem, azi, într-o postură în care măriri de salarii - conform programului de guvernare - nu vom avea, pensii mărite - conform programului de guvernare - nu vom avea, investiții n-am avut și nu vom avea, bugetele locale n-au crescut, conform programului de guvernare, ci vor scădea conform deciziei de azi, scoate în evidență Cozmin Gușă.

Citește și: Guvernul, decizie RADICALĂ pentru agricultori: se introduce contractul unic

În rest, spune consultantul politic, avem niște promisiuni "bine mirositoare" pentru noi, apropo de mesajele lui Tudose legate de multinaționale care au folosit România doar ca pe o piață de desfacere, "au siluit-o din punct de vedere economic", și apoi băncile, care au batjocorit-o.

"Tudose și cei din PSD știu că acest lucru s-a întâmplat cu acordul autorităților în ultimii 14 ani. Tudose știe că această siluire a României din punct de vedere geoeconomic a fost făcută pe timpul guvernării Năstase, între 2003 și 2004, când privatizările pe nimic ale celor mai importante active ale statului român, făcute pe o telecomandă nevăzută, ne-au adus în postura să nu mai putem să ne controlăm potențialul economic intern. De la pretențiile lui Blair legate de privatizarea Sidex, până la pretenția Austriei de a avea majoritatea la Petrom, avem un șir lung de pretenții ale statelor din UE care au fost rezolvate pe bani puțini” a subliniat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.