Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, despre interviul lui Liviu Dragnea: Are un coordonator din umbră.

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă susține că Liviu Dragnea a ieșit public pentru a da o serie de mesaje, iar în spatele său pare a fi un coordonator care i-a promis protecție în fața noilor dosare din justiție. Gușă avansează ideea că Liviu Dragnea va încerca să-și aducă foștii colaboatori în noul partid, iar în final va încerca să-l convingă pe Adrian Năstase să i se alăture.

”DESPRE HOREA ALEXANDRESCU.

ȘI,

CE-AM PRICEPUT DIN INTERVIUL LUI DRAGNEA.

Horea Alexandrescu a murit azi-noapte. Îl știți cu toții, dar poate ce nu știți este că mulți dintre noi l-am avut ca îndrumător la începutul carierelor de jurnaliști. Nu fac aici lista lungă de confrați din presă cu care a fost și prieten, dar mă includ pe mine, am debutat în presa centrală ca și corespondent de Cluj al CRONICII ROMÂNE, și de-atunci am rămas într-o strânsă relație. Era un om bun și-un prieten care te-ajuta la nevoie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Am introdus vestea asta tristă în debutul analizei mele, nu știu dacă ar fi fost de acord cu asta, am ales însă să-l comemorez și așa, ieri în timpul interviului lui Dragnea realizat chiar de către fiica sa, Anca Alexandrescu, m-am gândit de multe ori la el, ba chiar m-am mirat că nu-mi dă mesaje. În mod jurnalistic și cu toată tristețea, îmi fac datoria și vă prezint așadar pe scurt ce-am priceput din ce-a zis Dragnea:

Liviu Dragnea evoluează public "pe butoane", adică are un coordonator/protector din umbră pe care este posibil chiar să-l fi evocat aseară, și chiar în mod critic, pentru a-i escamota în acest fel identitatea. Prezența știrilor în toată mass-media despre ceea ce a zis este un argument solid pentru afirmația mea, altfel bugetele de publicitate ale celor pe care i-a criticat i-ar fi blocat mediatizarea. În plus, dosarele lui aflate pe rol nu i-ar fi permis să fie atât de contondent, decât în situația în care i s-a promis protecție viitoare din partea celor ce vor beneficia de dezvăluirile sale.

L-a ales pe Iohannis drept țintă, creditându-l cu o putere pe care acesta nu o are, tocmai pentru a beneficia de valul uriaș, de peste 80%, al românilor ce-l consideră pe KWI responsabil de dezastrul actual. La acest capitol l-a demonizat pe Lucian Pahonțu, uzufructar al rețelei Coldea în viziunea sa, respectiv a ales să-l umilească pe Eduard Hellvig, prin oferirea de detalii ce nu pot fi confirmate, decât eventual de către Vasile Dîncu sau Florian Coldea, alți doi eroi ai dezvăluirilor sale negative.

Legat de Vasile Dîncu, fostul lui prieten și mentor în ale sociologiei și ale "arhitecturii pădurilor", a considerat că îi este util acum să-l denigreze prin evocarea unor întâmplări care nu se povestesc public, probabil asta va fi folositor protectorilor săi din umbră.

Cât despre Coldea, Dragnea a recunoscut tardiv că a beneficiat de serviciile acestuia, că a fost și el oarecum parte a STATULUI PARALEL fiind consultat pentru anumite decizii (lucru de care eu l-am acuzat tot timpul!), fapt care i-a adus și condamnarea finală, menită scoaterii lui din circuit.

Am putut ghici și orientarea lui politică de viitor, transpusă public prin denumirea partidului, ALIANȚA PENTRU PATRIE, respectiv viitorii actori politici la care va apela. Chiar pe filiera lui Codrin Ștefănescu, îi vrea ca apropiați pe Adrian Năstase (ca viitor prezidențiabil în 2024!), dar și pe Marian Vanghelie (ca motor de organizare și finanțare). Pot să vă spun că, de-a lungul vremii, când avea puterea, Dragnea s-a purtat execrabil cu toți cei trei menționați mai sus.

Pe Gică Popescu l-a vândut la fel cum l-a vândut pe Ionuț Lupescu, iar aici Dîncu sau Coldea cunosc bine detaliile ce-ar putea îngropa mărinimia mimată a lui Dragnea.

Și-a distrus foștii colegi din PSD ștampilându-i cu păcatul colaboraționismului bazat pe șantaj (80% dintre ei!), uitând însă să zică că a fost promotorul și beneficiarul aceluiași tip de joc atunci când era șef. L-a marcat pe Ciolacu cu ideea unui viitor cuplu pe care acesta îl va face cu Emil Boc, pentru ca, prin comparație, un viitor cuplu președinte/premier Năstase-Dragnea, să pară mai curat și mai ... uscat.

A decupat-o cu grijă pe Gabi Firea din sfera colaboraționiștilor cu serviciile secrete, știind bine că adevărul e pe dos, pentru ca să poată peți cuplul Pandele-Firea, folositori în viitoarea construcție politică.

Ne-a zis că e sărac, dar se descurcă, mai ales cu ajutorul Irinei și al fiului său, aici a dat rău cu bâta-n baltă, la nivelul cunoscătorilor relațiilor și averii sale reale.

Când a scăpat frâiele s-a purtat în studio exact ca un țărănuș depășit de miza situației și copleșit de sarcinile primite.

În rest, voi analiza atent mișcările lui Dragnea, are și el oarecum dreptul la evoluție publică, mai ales în condițiile de rahat în care o sumă de faliți asemenea lui conduc azi România. Dar asta nu înseamnă deloc că ar fi nevoie de el sau că ar putea face ceva solid și bun ...”, scrie Cozmin Gușă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.