Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, despre 'misiunea primită' de Ludovic Orban: 'Peneliștii la pământ, pluseriștii reîncărcați'. Critici dure la adresa lui Rafila

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Analist politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, comentează sâmbătă, pe Facebook, negocierile dintre PNL, USRPLUS şi UDMR privind formarea viitorului Executiv, afirmând că Ludovic Orban are o „misiune primită de la rezerviștii statului paralel”, și anume „peneliștii la pământ, pluseriștii reîncarcați”. Afirmația vine în contextul în care PNL a pierdut trei ministere, respectiv Dezvoltare, Transporturi și Fonduri Europene. Totodată, Cozmin Gușă critică intervenția lui Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru, de aseară de la Digi24, care a spus că în mod cert Vlad Voiculescu, al cărui nume este vehiculat pentru ocuparea funcţiei, nu va fi un ministru mai slab decât actualul şef de la Sănătate, Nelu Tătaru.

„LuCOVID "MOARE", DAR NU SE PREDĂ, EL CONTINUĂ "PAS CU PAS" MISIUNEA PRIMITĂ DE LA REZERVIȘTII STATULUI PARALEL: PENELIȘTII LA PĂMÂNT, PLUSERIȘTII REÎNCĂRCAȚI!

ALERTĂ - Mai multe localități din Ilfov prind Crăciunul în carantină

SE VA APLICA SOLUȚIA SIGHIARTĂU PENTRU SCOATEREA DIN JOC A LuCOVID-ului?
În vâltoarea evenimentelor de ieri, n-a apărut public informația că LuCOVID a negociat singur cu ceilalți 3 lideri ai coaliției, apoi s-au prezentat cu ciorna împărțelii ministerelor în fața echipelor de negociere, ce-au fost puse în fața faptului împlinit (la finalul negocierilor LuCOVID a dat bir cu fugiții din fața liberalilor ce doreau să-i ceară socoteală...).
Rezultatul? PNL a pierdut cele 3 ministere ce decid investițiile guvernamentale, respectiv Dezvoltare, Transporturi, Fonduri Europene. Reamintesc, deși nu mai e nevoie, că această punere la pământ a liberalilor a fost prevăzută și executată din pricina pretextului de a-și asigura LuCOVID scaunul de șef la CDep. Poziția asta nu e atât de importantă pentru niciun partid în sine, nici chiar pentru ocupantul ei, însă i-a fost GONFLATĂ GREUTATEA tocmai pentru a se reuși de către pluseriști obtinerea de portofolii importante în schimbul cedării ei! Vreau să zic aici că, chiar dacă MARIONETELE ce negociază vi se par cam de neluat în seamă ca potențial intelectual, PĂPUȘARII din spatele lor sunt vajnici jucători de șah politic, ce-i asistă pe protagoniști și au organizat corespunzător întâmplările publice din ultimele zile. LuCOVID și funcția lui viitoare nu sunt decât pretextul sub care s-a organizat toată agitația, ce are ca rezultat momentan descalificarea PNL ca partid de forță în guvernare, respectiv proiectarea USR-PLUS ca fiind PARTIDUL CE VA ÎMPĂRȚI BANII MULȚI, PENTRU INVESTIȚII ȘI CHELTUIELI MAJORE (adăugați aici și SĂNĂTATEA, vizată de multinaționalele din BIG PHARMA, ce-au nevoie acolo neapărat de cineva ca pluseristul Voiculescu!).
Nemulțumiti în PNL sunt o grămadă: de la Rareș Bogdan ce n-are soluții acum pentru liderii liberali ardeleni ce sperau să le fie apărate interesele conform rezultatelor obținute în alegeri, la secretarul general Robert Sighiartău ce viza și se pregătise pentru Ministerul Dezvoltării, la Emil Boc și Ilie Bolojan ce susțineau ca Lucian Bode să-și continue mandatul la Transporturi, la Raluca Turcan ce se trezește din nou concurată la Educație de Anisie-pupila LuCOVID-ului, în fine, până la Alina Gorghiu ce-și dorește postul de șefă la Senat, plus mulți alții ce-au făcut scoruri bune pentru PNL la alegeri și se văd azi total dați la o parte exact în momentul "premierii".
Am auzit-o aseară la A3 pe Oana Stancu, care ne-a dezvăluit că totuși liberalii au dat în clocot și-l vor susține la șefia CDep pe Sighiartău, ca o treaptă intermediară în planul lor de a scăpa de calamitatea LuCOVID. Dacă cei revoltați au masa critică necesară, se va întâmpla așa, iar dispariția lui Orban și de la șefia PNL va fi o treabă de maximum câteva săptămâni. În acest fel vor putea reechilibra oarecum raportul de influență reală în guvernare, nicidecum însă să mai recupereze din răul deja făcut, tot prin neglijența lor de a-i permite unuia aflat în starea lui LuCOVID să negocieze singur.
Dacă nu se vor putea organiza rapid pentru izolarea lui Orban, liberalii vor plăti scump de tot, vor intra în bătălii interne prelungite în mod fatal, și vor pierde clar frâiele administrative pe termen mediu sau poate definitiv. Va pierde și Iohannis, dovedind că nu se pricepe la politica mare, fiind obligat rapid să se obișnuiască în fapt cu GUVERNUL LOR, AL REZERVIȘTILOR. Iar dacă va face scandal, i se va arăta în mod explicit perspectiva suspendării, pe care pluseriștii o pot implementa ușor de la volanul guvernării, cu un PNL măcinat de viitoarele megascandaluri.
P.S. Trebuie să remarc aici și felul nevolnic și superficial în care PSD a comentat împărțeala, poziționări ce au avut ca "cireașă pe tort" modul pozitiv în care a comentat amicul Alex Rafila aseară la DIGI 24 perspectiva venirii la butoanele Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Atât de însuflețit era, încât moderatorul chiar l-a temperat, amintindu-i că totuși pluseristul este evocat doar ca o posibilitate deocamdată ...”, scrie Cozmin Gușă pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.