Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă explică atacurile împotriva lui Sorin Cîmpeanu: 'Pe Tudor Chirilă nu-l mai socotesc săracu', că e oricum sub radarul intelectual'

Gușă

Analistul politic și membru PSD, Cozmin Gușă, este de părere atacurile împotriva lui Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, asund alte motivații reale. El este de părere că unele personaje cu legături în serviciile secrete au legătură cu aceste mesaje din ultimul timp la adresa lui Cîmpeanu.

Citește și: Ludovic Orban scrie istorie în PNL: este al doilea PNL-ist care ocupă șefia Camerei Deputaților; ultimul președinte a avut un destin tragic

„SLUGILE REZERVIȘTILOR AU SĂRIT PE SORIN CÎMPEANU. CE-I MÂNĂ-N LUPTĂ?

"FILIERA FRANCEZĂ" ȘI IMPOSTURA UNIVERSITARĂ A LUI COLDEA.

Scriam ieri că LuCOVID a căzut în final între scaune, neavând nicio autoritate reală asupra vreunui ministru PNL, fapt ce-i va grăbi sfârșitul politic care va veni meritat odată cu viitorul Congres liberal, când eu cred că nici nu va mai candida la șefia partidului.

O atare situație bineînțeles că este deranjantă și pentru REZERVIȘTII STATULUI PARALEL ce l-au susținut în funcție pe LuCOVID, și care l-au teleghidat bine până spre final, impunându-i cedările de portofolii importante către USR-PLUS și UDMR. Era interesant cum vor reacționa "paralelii", și-am observat debutul acțiunii ieri, odată cu atacurile în haită comandate de către ei asupra lui Sorin Cîmpeanu.

Motivația de traseism politic este extrem de subțire, dacă punem în balanță prestigiul universitar sau expertiza profesională incontestabilă a lui Cîmpeanu, ce-l recomandă pentru funcția de ministru.

Iar dacă atacurile pe această temă vin de la Dacian Cioloș, fost membru PCR înainte de 1989, apoi membru PUNR-Funar, apoi defilând cu cine mai știe cu ce carnet, ele n-au valabilitate oricum, deci ascund altă motivație reală.

Sau dacă vine Remus Pricopie și-l contestă pe Cîmpeanu, de pe poziția sa de rector/slugă, ce i-a dat titlul de profesor la SNSPA unuia ca și Coldea chiar acum 2 luni, bătându-și joc total de meserie, atunci e mai clar că treaba ține de altceva (pe Tudor Chirilă, fiul marelui Ioan Chirilă, nu-l mai socotesc săracu', că e oricum sub radarul intelectual al unor asemenea discuții). Unde mai pui că acești deontologi de tip Cioloș n-au avut nimic negativ de zis despre “Anisie a REZERVIȘTILOR”, ba chiar i-au susținut politic mandatul ...

Nu-i transpun CV-ul lui Sorin Cîmpeanu, îl găsiți și pe internet, dar din acest unghi foarte puțini în România îl pot ataca. Tocmai din această cauză atacul în grup la comanda pe buton asupra sa, e limpede că e generat de motivații mult mai discrete.

Din unghiul lui Cioloș acestea pot fi legate de influența lui Cîmpeanu în zona francofoniei, el este președintele Alianței Universitare a Francofoniei (cca 1000 de universități din peste 100 de țări!), deci poate fi o alternativă de relaționare mai consolidată cu Franța, și-ntr-un mediu de influență mult mai prestigios decât cel al politrucului/agricultor din Pericei-Sălaj, sau al decoraților francezi COLDEA-KOVESI.

În cazul lui Remus Pricopie, invidia profesională nu motivează suficient atacul, dar poate calitatea lui de PĂZITOR AL CARIEREI UNIVERSITARE A REPETENTULUI COLDEA, ar putea explica atacul intempestiv. Dacă lui Coldea i-o fi frică că impostura lui universitară poate fi demascată oficial și penalizată doar prin vreun simplu ordin al lui Cîmpeanu, atunci e limpede de ce i s-a apăsat brusc butonul lui Pricopie.

Cei cu viziune pentru jocul subteran din STATUL PARALEL pot găsi ușor motivații mai profunde ale atacului la Cîmpeanu, care e clar în baza acestui raționament că nu e vreo țintă, ci doar un pretext pentru deschiderea ostilităților între JUCĂTORII REALI AI PUTERII DIN STATUL ROMÂN.

(poza atașată e inspirată de zicerea lui Cornel Nistorescu din octombrie, când am explicat și eu resorturile "devenirii universitare" ale lui Coldea)”, a spus Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.