Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă îi răspunde lui Marius Vizer: 'Amestecă treburile într-un mod nepermis!'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Actualul președinte al Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, îi răspunde lui Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. Vizer a dat un semal că nu îl susține pe Gușă, fix în ajunul alegerilor pentru noua conducere. El se pronunță pentru o schimbare în judoul românesc, dând un semnal favorabil oponenților lui Cozmin Gușă: „Actualele alegeri trebuie să aducă reformă, unitate și schimbare”, spune Vizer (mai multe aici).

De cealaltă parte, Cozmin Gușă admite că relația între ei bate pasul pe loc, dar menționează că Vizer „amestecă lucrurile într-un mod nepermis”.

„Ca să nu fiu foarte serios pot să spun că sunt niște copilării neconforme cu relația de prietenie veche pe care o avem. O relație veche pe care, recunosc, o avem într-un impas. Avem o treabă interpersonală unul cu celălat, dar care nu implică nici judo, nici Federația Română de Judo sau Federația Internațională de Judo. Din acest motiv eu cred că el amestecă treburile într-un mod nepermis.

Cum să riști soarta unei federații pentru o ceartă între prieteni, care la un moment dat se va regla?

Și ca să glumesc serios îi dă mâna să facă fel de fel de analize candidat unic pentru Federația Internațională de Judo (IJF) și pot să zic ceva ce nu i-am spus nici lui și nici altora: la momentul alegerilor pentru candidaturile din anul acesta unii m-au rugat să-l contracandidez, dar am refuzat. Nu puteam să fac așa ceva unui român și unui prieten, chiar dacă eram certați.

Relații proaste ale IJF (n.r.: Federația Internațională de Judo) cu Federația Română de Judo? Exclus! Avem relați foarte bune și el știe acest lucru. Avem relații extraordinare cu Uniunea Europeană de judo, despre care el știe și alături de care am început un proiect de judo în școli.

Îl consider pe Marius Vizer victima unei conspirații pe care aș fi pus-o la punct dacă am fi vorbit. Dar el e încăpățânat, iar eu la fel. Asta-i viața! De ce zic conspirație? Pentru că cei care coordonează cu adevărat din echipa pe care o susține el nu vânează altceva decât relația lui Vladimir Putin. Și o să-mi dea dreptate că s-a înșelat. Sper să nu fie prea târziu”, a declarat Cozmin Gușă.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Alegerile pentru următorul mandat de patru ani la conducerea FR Judo vor avea loc miercuri, 24 februarie, la Poiana Braşov, unde este programată Adunarea Generală. Pentru cea mai importantă funcţie, cea de preşedinte, sunt trei candidaţi: Cozmin Guşă (actualul preşedinte), George Teşeleanu (om de afaceri, fost consul onorific al României la Ancona și președinte al clubului Pantheon din Constanța) şi Augustin Marian Paul (fost arbitru internaţional), principalele tabere conturându-se în jurul primilor doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.