Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă prevede clipe grele pentru USR-PLUS: 'Lupta internă corozivă între Barna și Cioloș sunt printre ingredientele ce o să-i facă și mai slabi'

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă prevede un război intern în USR-PLUS, între Dan Barna și Dacian Cioloș. Toată această luptă de putere nu va avea alt efect decât o slăbire a alianței. El nu exclude nici un eveniment major neașteptat, care să atragă atenția publicului de la adevăratele lupte de putere.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„POKER POLITIC. CÂȚIVA JUCĂTORI ȘI-AU ARĂTAT DEJA CĂRȚILE.

Împărțeala ministerelor și a funcțiilor de după parlamentare a indicat USR-PLUS ca fiind câștigătorul de etapă, PNL fiind considerat perdantul principal. Primii se fudulesc cu asta, în contrast cu liberalii care sunt dezorientați și plâng în pumni. UDMR a primit în mod neașteptat (mai ales pentru ei, ba chiar și pentru VIKTOR ORBAN!) ministerul Dezvoltării/Regionalizării, dar stau rezervați și nu se împăunează cu nimic.

Cei care-mi citiți analizele știți deja că jucătorii de putere reali sunt cu totul alții decât cei ce conduc partidele și apar la televizor, iar adevărata LUPTĂ PENTRU CUCERIREA PUTERII se duce în culise, între acești protagoniști nevăzuți și neinstituționalizați. Suntem în mijlocul acestei lupte, pentru pârghii și resurse (exemplu bun fiind bătălia pentru AEROPORTUL BUCUREȘTI), luptă care se desfășoară dur și departe de ochii presei, deci și fără percepția cetățenilor. Desigur, confruntarea are "arbitraj internațional", care intervine deocamdată doar în mod consultativ, așteptând finalul partidei de POKER POLITIC INTERN, regula “externilor” fiind cea de "A ALEGE CÂȘTIGĂTORUL".

La acest moment, cei care coordonează și motorizează pluseriștii au trecut în dezavantaj, tocmai pentru că s-au grăbit ("și-au arătat cărțile"), iar crucificarea publică a nevolnicului Voiculescu sau lupta internă corozivă între Barna și Cioloș, sunt printre ingredientele ce o să-i facă și mai slabi. În zilele următoare, dacă treburile nu se vor putea decide la masa de joc, se va lua o pauză, în care se va recurge probabil la "LUAREA DE PRIZONIERI", perioadă în care ecranele tv-urilor se vor îngălbeni des, fără ca publicul spectator să mai poată pricepe nimic din substratul real al evenimentelor, care în aparență vor fi despre LEGE, dar de fapt totul va fi despre PUTERE ȘI "CAȘCAVAL". Iar cadrul creat de pandemie este ideal pentru așa-ceva”, a arătat analistul Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.