Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă PROFEȚEȘTE: Viețile noastre se vor defecta într-un mod violent și subuman în 2022

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă e departe de a fi optimist cu privire la anul 2022. Acesta spune că viețile noastre se vor schimba și mai tare în 2022 și că anul nou nu va aduce nimic bun. Previziunile lui Gușă sunt în antiteză cu unele mesaje ale medicilor care spun că anul viitor vom scăpa cel puțin de pandemie.

"31.12. Două repere și gândurile de-atunci, la 22 și respectiv, 15 ani distanță. Ce cred azi?

Exact pe vremea asta, în 1999, urmăream la TVR în mod perplex cum Vladimir Putin devenea președinte interimar al Rusiei, anunțat fiind acest lucru de către zurbagiul Boris Elțîn, care preda ștafeta, în mod evident la o comandă pe care o conștientizam, dar nu aveam și cunoștințele necesare pentru a o identifica (mulți au sărbătorit atunci, în mod fals, și începutul de mileniu 3, am priceput peste ani de ce …). Toată noaptea de Revelion, printre acordurile muzicii live cântată de sensibila Mădălina Manole la Mamaia, am dezbătut această “ciudățenie” cu instalarea lui Putin, concluzia finală de la “Periniță”  fiind că lumea nu va mai fi aceeași după un asemenea eveniment intempestiv. Și-așa a fost!

În 31.12.2006 eram la schi în Austria cu prieteni români, în România se sărbătorea din plin, cu Băsescu și Isărescu la pupitru, intrarea noastră în UE, și din nou am dezbătut toată noaptea doar politică, eu contrazicând-mă cu optimiștii mei prieteni legat de viitorul României în UE, pe care ei îl vedeau în roz, iar eu cenușiu ( înspre câcăniu, scuze ). Din păcate, am avut dreptate eu, și chiar nu mi-am dorit să fiu eu cel deștept …

Azi, la finalul a încă unui an de post/adevăr și de post/democrație, cred că viețile noastre se vor defecta într-un mod violent și subuman în 2022. Este posibil însă ca acest eveniment negativ să mobilizeze reflexele nostre de normalitate și umanism, pe care societatea de consum ni le-a anesteziat în ultimele decenii, și să reușim să începem să luptăm astfel pentru renormalizarea vieților noastre. Sper să am dreptate cu această supoziție! La mulți ani tuturor!", scrie Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.