Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, sfat EXPLOZIV pentru liderii PSD, în urma protestelor masive: 'Să-l OBLIGE pe Dragnea să dea un pas ÎNAPOI'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea parlament PSD

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat la Realitatea TV că oamenii vor continua să iasă în stradă şi că numărul lor va creşte. "Liviu Dragnea trebuie obligat să facă un pas înapoi", consideră acesta.

"Dacă nu înţelegem că în spatele celor câteva zeci de mii care sunt în stradă există voinţa a sute de mii de români, chiar milioane, înseamnă că nu ştim să măsurăm sociologic reacţia cetăţenilor. Cele câteve zeci de mii reprezintă o cifră deloc mică, ci una semnificativă, sunt cei mai activi, cei mai disponibili care reprezintă voinţa mult mai multora. Felul artificial în care sunt trataţi, prin furie, o să avem de a face cu o multiplicare a numărului de cetăţeni. Ce nu înţeleg liderii coaliţiei de guvernare este că în România se operează cu idea libertăţii, chiar dacă ea nu prea există şi la alegeri se minte foarte multe, chiar dacă o mare parte din populaţia României este îndobitocită din punct de vedere politic. În România, se operează cu ideea libertăţii şi cetăţenii români se mândresc cu aceasă libertatea, de aici şi creativitatea lor la aceste mitinguri şi spiritul pe care îl propagă. Şi neînţelegând acest fapt, dânşii vor escalanda aceste elemente până când nu le vor mai putea controla. Este vorba de o deplasare neautorizată dar care a fost anunţat public. Şi pentru faptul că nu este oficializată înseamnă că este tolerată, dar să vedem până unde este tolerată pentru că aceste scene cu caii aduşi inutil nu ne relevă că este vorba de multă precizie", a detaliat Cozmin Guşă.

Citește și: Motivul de 12 MILIARDE de euro pentru care astăzi sunt toate tunurile pe Liviu Dragnea

Consultantul politic propune să realizăm un scenariu pentru a vedea ce se întâmplă acum şi la ce ne-am putea aştepta. "Eu am mai spus şi repet: PSD, din păcate, se află pe o spirală a neîncrederii publici, numai că acum adaug ceva: PSD se află pe o dublă spirală a neîncrederii. Pe de o parte este vorba de neîncrederea cetăţenilor care spun că aceştia nu sunt în stare să administreze România corespunzător, iar pe de altă parte este spirală neîncrederii interne: nici susţinătorii şi membrii PSD în acest moment nu îi mai creditează pe liderii partidului că ar reuşi să pună treburile la punct în condiţiile în care se vorbeşte cu mai multe voci, în interiorul partidului sunt foarte multe grupuri, grupuleţe care fiecare încearcă să găsească care duce la aceasă mişcare şi ne arată că nu este vorba de o soluţie care să poată să fie impusă", a spus acesta.

Cozmin Guşă a explicat şi de la ce porneşte această dublă spirală a neîncrederii. "Aceste lucruri derivate din această încredere pornesc de la un fapt artificial: atât opinia publică, cât şi cei din PSD îşi dau seama că acţiunile guvernamentale şi parlamentare se subordonează unui singur scop: salvării liderului, adică salvarea din punct de vedere juridic a liderului. Asta înţelege toată lumea, de fapt însă este vorba de mulţi lideri, pentru că mulţi au problemele pe care le are Dragnea. În mod clar dacă vreţi să sintetizăm este vorba de sentimentul că majoritatea parlamentară acţionează pentru salvarea lui Dragnea. Problema este că Liviu Dragnea nu este vreun salvator al naţiunii că dacă ar fi aşa am avea şi proteste în favoarea sa. Liviu Dragnea este considerat de marea majoritate, inclusiv a PSD-iştilot un profitor, un tip care s-a îmbogăţit şi a făcut ilegalităţi pentru asta şi nimeni nu înţelege de ce este nevoie să subordonăm politica parlamentară României şi să blocăm activitatea guvernamentală din cauza acestui domn", a explicat consultantul politic.

Conform acestuia, suntem în acest scenariu, iar problema este reprezentată de faptul că nu există o alternativă în acest moment. "Am văzut că la moţiunea de cenzură, mare PNL, cu "m" mic, a fost în stare să aducă la protest în faţa Parlamentului 3500-4000 de oameni. Ce ruşine! 50.000 de oameni pentru un partid de opoziţie ar fi fost ceva credibil. Ba îl mai vedem şi pe băiatul asta care a fost comisar european, Dacia Cioloş, că se suie pe valul popular, guvernând execrabil un an de zile, şi încercând să dinamiteze credibilitatea acestor mitinguri. Un fost prim-ministru atât de slab să fie la un protest nu este niciun sprijin, doar dacă o face modest şi neanunţând public. Deci asta este alternativa", a spus Cozmin Guşă.

Citește și: Se anunţă o nouă remaniere de Guvern: Relaţia dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose 'stă să explodeze' (surse)

Acesta a vorbit şi despre împlicarea, pe care nu o înţelege, oamenilor din serviciile externe de informaţii în asemenea mişcări politice, de exemplu, de a-l susţine pe Dacian Cioloş. "Se dinamitează revolta oamenilor normali că se petrece acest simulacru de majoritate parlamentare şi de impunere prin parlament a voinţei unor lideri corupţi. Asta nu ţine de agenda unui serviciu extern de informaţii şi nici de agenda raţiuni", a spus consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai precizat că ceea ce face PSD ne arată cât de rău stăm. "PSD nu joacă decât mediatic, adică nu are organisme care se întâlnesc şi să discută contrareacţiile publice normale unei democraţii, nu are un laborator care să spună avem de făcut asta, avem soluţiile astea şi să le prezinte oamenilor nemulţumiţi. Cei din PSD fac un singur lucru, reacţionează doar mediatic şi au ajuns să fie prizionerii a două televiziuni: Antena 3 şi România TV. Sigur, mai este şi TVR care este televiunea de stat. Ei cu asta operează, dacă apar acolo şi dau mesaje pentru electoratul lor sunt absolviţi. Nu sunt deloc absolviţi şi nu aşa face un partid responsabil, dar fiecare televiziune are simpatizanţi ei care la rândul lor au opţiuni politice şi într-un mod care s-a determinat până acum că cei care urmăresc aceste televiziuni ar vota cu PSD. Eu nu am cum să critic jocul destul de inteligent a lui Dan Voiculesu sau chiar jocului la fel de inteligent a lui Sebastian Ghiţă care este în Serbia. Cei din PSD se aruncă cu capul inainte pentru a fi prizioneri medici. Acei patroni de presă, chiar dacă par cinic, ei îşi exercită această putere asupra celor din PSD care, atenţie, sunt într-un fel prizioneri ai trusturilor mediatice pentru că nu ştiu să reacţioneze altfel. Ei îşi comandă emisiuni şi nu înţeleg că trebuie să dea socoteală tuturor românilor, inclusiv a celor care protestează", a afirmat consultantul politic.

Acesta a mai spus că asistăm la o rupere totală a guvernării de agenda cetăţeanului, inclusiv a cetăţeanului alegător de PSD pentru că ceea ce nu au calculat ei este că marile dosare ale lui Dragnea, greşelile de strategie au fost mediatizate inclusiv la acele televiziuni pe care dânşi se bazează.

Citește și: Judecătorul Dana Gîrbovan: Este momentul în care trebuie sa ne întrebăm ce ne dorim: o justiție cu adevărat independentă sau una cu actori din umbră

"Problema este că trebuie să se îngrozim dacă ne dăm seama că singura reacţie a celor din PSD este reacţia mediatică. Este ruşinos şi ne arată cât de jos este politicul", a completat acesta.

"În mod clar, dacă aşa se merge în continuare, ne aşteptăm la o multiplicare a numărului oamenilor care vor fi în stradă, nu aşa cum le-a explicat Liviu Dragnea oamenilor din partid: că fiind frig şi că venind sărbătorile oamenii nu vor mai ieşi în stradă. Vor ieşi pentru că au convingeri, pentru că sunt speriaţi, pentru că le este frică, lehamite de gesturi de baroni şi pentru că nu mai iau încredere în PSD. Care este soluţie: nu este decât una sigură, cea pe care o strigă oamenii în stradă. Soluţia este ca în aceste condiţii, liderii din PSD să se întâlnească şi să-l oblige pe Dragnea să facă un pas înapoi. Doar imaginativă că în contextul în care preţurile au crescut foarte mult la ceea ce consumă românii mai ales iarna, să ne trezim şi cu un Liviu Dragnea călăre pe acelaşi cal alb al majorităţii parlamentare. La începutul oamenilor când vin toate facturile ar fi distrugător pentru PSD şi pentru guvernarea ţării", a încheiat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.