Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă: Suspendarea lui Putin din funcția onorifică de la judo 'este incomplet pentru Marius Vizer, prietenul lui Vladimir Putin'

t_vizer___putin_245_78540700
Cozmin Gușă a declarat că Putin a fost suspendat din funcția onorifică de la IJF. dar incomplet pentru 'Marius Vizer, prietenul lui Vladimir Putin.'
Ceea ce face Putin în aceste zile, consecințele tragice ale faptelor sale de arme din Ucraina dpdv umanitar, este limpede că nu-l mai calificau să prezideze onorific judo-ul mondial, un sport ce-și bazează codul de conduită pe valori ce pare că azi i-au devenit străine președintelui rus. Situația lui Marius Vizer, fostul meu prieten și președintele Federației Internaționale de Judo, este limpede că e una ingrată și dificilă în ceea ce-l privește pe Putin.
Vizer a decis să-l suspende, lucru cu care sunt în acord probabil larga majoritate a federațiilor naționale, inclusiv Federația Română de Judo, pe care o prezidez. Gestul este incomplet însă, mai ales din perspectiva lui Vizer, a cărui carieră și susținere la vârful judo-ului mondial au fost "motorizate" exact de către Putin, cu care Vizer are și-o relație veche de prietenie. Și pentru judo Putin a făcut enorm din punct de vedere al susținerii financiare sau al publicității mondiale, iar din aceste motive eu cred că, mai ales în aceste momente dificile, merita câteva rânduri de mulțumire la despărțire, fie oficializate din partea IJF, fie asumate personal de către prietenul său Marius Vizer. Prietenul este și la bine, dar mai ales la greu, iar Putin, chiar dacă azi greșește, este într-o situație dificilă în care n-are nevoie doar de picioare în fund de la cei pe care i-a ajutat. Deși pe mine personal sau judo-ul românesc în mod specific Putin nu ne-a sprijinit cu nimic, țin să-i mulțumesc la despărțire pentru ceea ce a făcut pentru sportul nostru în plan mondial, dar totodată să-l îndemn să se întoarcă repede de la război la masa tratativelor!
Lui Marius Vizer îi sugerez să cugete la acea scrisoare către Putin, cu atât mai mult cu cât acesta a fost și binefăcătorul său, iar în sportul nostru prietenia și onoarea sunt înscrise în codul obligatoriu de comportament!
Cozmin Gușă
P.S. Dacă eram în locul lui Vizer, eu știind bine istoria relației sale cu Putin, odată cu suspendarea lui Putin aș fi luat în considerare și propria mea suspendare din poziția de președinte IJF. Cu solidaritate și corectitudine!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.