Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Guşă, teorie explozivă: Un fost ambasador al SUA, în spatele blocării numirii lui Adrian Zuckerman în locul lui Hans Klemm

adrian zuckerman

Scandalul în care e implicat Adrian Zuckerman evidențiază importanța României pentru partenerul nostru strategic și poate să influențeze lupta pentru alegerile prezidențiale din SUA, afirmă consultantul politic Cozmin Gușă. Declarația vine după ce numirea lui Zuckerman în funcția de ambasador a fost amânată din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. Într-o intervenție la Realitatea TV, Gușă a explicat și cine este oficialul american care se află în spatele acestui scandal.

"Vestea cu posibilitatea ca un român, prestigios în New York, Adrian Zuckerman, este un lucru foarte pozitiv pe care noi cu toții l-am îmbrățișat pentru că, în calitatea lui de român de origine, trăitor în copilărie în România, vorbitor de limbă română și de apropiat al familiei președintelui american în funcție ni se pare o soluție de dorit. Deocamdată, din toate punctele de vedere, ar da cu plus. Și, surpriză, în urmă cu ceva vreme, pentru că evenimentul nu a fost ieri, alaltăieri, mi-a semnalat Dan Andronic că, de fapt, a fost evenimentul în urmă cu mai mult de două săptămâni, această refuzare de nominalizare deocamdată pe un pretext, nominalizare care a devenit problematică din princina unui senator democrat, deci adversar al lui Trump, renumitul Menendez, un om care a condus Comisia de politică externă a Senatului SUA cam până în 2015, când a fost acuzat de ilegalități, de corupțe, de niște combinații foarte ciudate cu un oftalmolog din Florida. Pe acest Menendez, atât de curat și de uscat, a trebuit să demisioneze în 2015, din funcția de președinte, s-a trezit acum, în mod senin, să-l chestioneze pe Adrian Zuckerman pentru ceva inventat, după părerea mea, dar care se înscrie la acest #metoo", a declarat Cozmin Gușă, vineri seara, într-o intervenție la Realitatea TV.

Această găselniță, de fapt, a establishmentului american, de a pune probleme vedetelor, subliniază Cozmin Gușă, a început cu oameni din jurul lui Trump, chiar cu Trump, și cu alții, "ca să i se dea notorietate acestei ghilotine pentru reprezentarea publică".

"Este vorba despre niște evenimente care s-ar fi întâmplat, dacă s-au întâmplat, în urmă cu câteva zeci de ani, în care nu era vorba nici de viol, nici de lucruri, ci de niște replici sau de presupuse avansuri sexuale pe care nimeni nu le poate dovedi, dar o fostă secretară a lui Adrian Zuckerman, apărută ca prin minune, vorbește despre asta, exact într-un moment în care-l poate bloca pe acesta la nominalizare ca ambasador. Sigur că treaba e cusută cu ață albă. Dar asta ne arată nouă cât de importantă este această blocare a nominalizării lui Adrian Zuckerman pentru foștii reprezentanți ai puterii americane la București, și mă refer aici la Mark Gitenstein", explică Gușă.

"Scandalul ăsta este unul care ne arată că, totuși, România este extrem de importantă pentru partenerul strategic la capitolul scandaluri care pot să influențeze lupta prezidențială inclusiv în SUA. Pentru că, dacă vorbim de Gitenstein, vorbim despre Joe Biden, despre democrați, despre cel care are cele mai mari șanse să devină contracandidatul lui Donald Trump. Dacă vorbim despre Zuckerman, vorbim despre un preferat al familiei lui Trump pentru această poziție ambasadorială în România, pe care noi ne-o dorim", a mai spus consultantul politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.