Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CPI va emite mandate de arestare pentru presupuse crime de război din Ucraina - Sunt vizați mai mulți cetățeni ruși

Agerpres
Curtea Penala Internationala CPI

Curtea Penală Internațională (CPI) urmează să emită "în scurt timp" mandate de arestare împotriva unor cetăţeni ruși în legătură cu conflictul din Ucraina, a declarat luni o sursă familiarizată cu această chestiune, relatează Reuters, potrivit Rador.

Procurorul CPI urmează să ceară unui judecător preliminar să aprobe emiterea de mandate împotriva mai multor ruși pentru strămutarea forţată a unor copii din Ucraina în Rusia și pentru atacarea infrastructurii civile din Ucraina, a spus sursa în cauză, sub rezerva anonimatului. Nu este clar încă pentru care cetăţeni ruși va solicita mandate de arestare CPI sau când. Cabinetul procurorului CPI a refuzat să comenteze.

Procurorul CPI, Karim Khan, a deschis o anchetă cu privire la posibile crime de război, crime împotriva umanității și genocid în Ucraina în urmă cu un an. În timpul a trei călătorii în Ucraina, el a subliniat că are în vedere presupuse crime împotriva copiilor și atacarea infrastructurii civile. Fostul procuror general al Ucrainei a declarat în iunie pentru Reuters că speră că CPI va incrimina răpirile de copii ca pe acte de genocid.

Autorităţile din Rusia au negat cu fermitate că forțele lor au comis crime de război în Ucraina, adăugând că nu atacă în mod deliberat civilii și au spus că oferă ajutor umanitar persoanelor care doresc să fugă de bunăvoie din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.