Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Craciunul dupa gratii. Arestatii celebrii care vor petrece Sarbatorile in inchisoare

gratiere condamnare inchisoare arest

Politicieni, patroni ai unor cluburi de fotbal si chiar oameni din justitie vor petrece Craciunul in inchisoare. Nume sonore ca Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Relu Fenechiu, George Copos, Gigi Becali si Alina Bica vor fi de Sarbatori in spatele gratiilor.

Fostul senator si fondator al PC Dan Voiculescu va petrece Craciunul in Penitenciarul Rahova. El este condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). El ar putea fi eliberat dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa, potrivit prevederilor legale privindu-i pe condamnaţii la închisoare de peste 60 de ani, el avand 68 de ani.

Tot la Rahova vor petrece Craciunul si alti doi condamnati din dosarul ICA: fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, care a primit şapte ani de închisoare, şi fostul director al institutului Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de inchisoare, care ar putea fi si el eliberat dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu va petrece Crăciunul la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul".

Fostul senator Sorin Roşca Stănescu va petrece si el Craciunul in spatele gratiilor la Penitenciarul Jilava, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol. Şi fostul ministru Pantiş a fost condamnat în acest dosar, la doi ani şi opt luni de închisoare, informeaza Mediafax.

Fostul senator, vicepremier şi finanţator al Rapidului George Copos va petrece Craciunul la Penitenciarul Rahova. Si nu este singur, Copos şi alţi şapte oameni din fotbal - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristi Borcea - au primit, pedepse cu executare în dosarul transferurilor de jucători.

Încarcerat la Poarta Albă, finanţatorul Stelei, Gigi Becali nu este nici el la primele sărbători petrecute după gratii. Becali ispăşeşte o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în cazul "Valiza" şi în dosarul sechestrării celor care i-au furat maşina. Desi regimul de detentie semideschis ii permite sa iasa din inchisoare cateva zile, Becali nu va benefia de aceasta facilitate de Sarbatori.

Fostul senator, Cătălin Voicu va petrece Craciunul în închisoare,  la Penitenciarul Găeşti.  Voicu ispaseste o pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru luare de mită, iar la începutul lunii noiembrie a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie.

Tututror acestora li se adauga parlamentari, alesi locali si oameni de afaceri care nu au fost condamnati definitiv, dar se afla in arest preventiv in diferite dosare de coruptie.

In dosarul Microsoft sunt arestati preventiv primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru.

Arestati preventiv sunt si fostul deputat Viorel Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, Gheorghe Paltin Sturdza şi judecătorul Lorand Andras Ordog in dosarul retrocedarilor. În detenţie a fost, până în seara zilei de 22 decembrie, şi fiul lui Hrebenciuc, Andrei, însă, după judecarea contestaţiei sale faţă de prelungirea măsurii preventive, instanţa supremă a decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu şi va putea petrece Craciunul acasă.

Un alt dosar cu nume "grele" după gratii este cel al despăgubirilor pentru un teren supraevaluat. La propunerea procurorilor anticorupţie, au fost arestaţi preventiv fosta şefă a DIICOT Alina Bica, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, expertul evaluator Emil Nuţiu şi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP.

În arest preventiv vor face sărbătorile deputatul PNL Mircea Roşca, aflat după gratii din 20 noiembrie, şi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc. Edilul a fost iniţial în arest la domiciliu, însă instanţa a decis înlocuirea măsurii, pe motiv că Pendiuc a luat legătura cu o altă persoană cercetată în dosarul său de corupţie.

După gratii se află şi doi preşedinţi de consilii judeţene, suspendaţi din funcţie: Aristotel Căncescu (Braşov), arestat din 24 octombrie, şi Cristinel Bîgiu (Buzău), aflat sub această măsură preventivă din 7 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.