Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Craig Tiley se bucură de susţinerea Consiliului Director al Tennis Australia după cazul Djokovic

Craig Tiley

Consiliul Director al Federaţiei Australiene de Tenis (Tennis Australia) şi-a anunţat susţinerea pentru blamatul său director executiv Craig Tiley, căruia i se cere demisia după expulzarea liderului mondial ATP, Novak Djokovic, din Australia, transmite Reuters, informează Agerpres.

Media australiană a solicitat Consiliului Director al TA să-l demită pe Tiley, care i-a oferit o derogare medicală lui Djokovic pentru a juca la Australian Open, chiar dacă nu era vaccinat contra Covid-19, înainte ca autorităţile australiene să-i anuleze definitiv viza de intrare.

Întregul scandal declanşat în jurul campionului sârb, de nouă ori învingător la Melbourne, a afectat Tennis Australia şi a pus în umbră eforturile organizatorilor primului Grand Slam al anului.

''Consiliul şi asociaţiile membre felicită directorul executiv al TA şi întreaga echipă a TA pentru muncă grea şi dedicarea lor pentru a oferi o vară spectaculoasă de tenis. Ca familie a tenisului din Australia, recunoaştem că recentele evenimente au fost o distragere semnificativă a atenţiei pentru toată lumea, iar noi regret profund impactul pe care l-a avut asupra tuturor jucătorilor'', a declarat preşedinta Tennis Australia, Jayne Hrdlicka, într-un comunicat.

Djokovic, care nu s-a vaccinat contra Covid-19, a solicitat o scutire medicală şi i s-a acordat una de către Tennis Australia, după ce a fost analizată de o comisie de experţi de sănătate guvernamentali.

Deşi Djokovic a primit viza de a a zbura în Australia şi de a juca la Grand Slam-ul de la Melbourne, Forţa de frontieră a decis s-o anuleze şi să-l reţină la un hotel de carantină. Sârbul a câştigat iniţial bătălia juridică împotriva revocării vizei sale, într-o primă instanţă, înainte ca ministrul Imigraţiei să-i anuleze viza pentru a doua oară. Un alt tribunal a decis apoi menţinerea anulării vizei şi campionul sârb a fost nevoit să părăsească Australia duminică.

După ce Djokovic a ieşit din prima lui detenţie, Tiley a făcut o scurtă declaraţie în care îşi manifesta speranţa ca acesta să poată juca la turneul de Grand Slam, dar apoi a declinat orice comentariu pe această temă.

Consiliul TA a anunţat că va analiza toate aspectele pregătirii turneului Australian Open, imediat ce se va încheia primul Grand Slam al anului de la Melbourne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.