Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește economia, crește și șomajul: A ajuns la cel mai ridicat nivel, față de mandatul lui Dacian Cioloș

somaj

Rata şomajului a atins, în T3 din acest an, nivelul cel mai ridicat (16,9%) în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 ani, în timp ce populaţia activă a României a ajuns la 9,291 milioane de persoane, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Potrivit sursei citate, din totalul populaţiei active, 8,850 milioane de persoane erau ocupate şi 441.000 persoane erau şomeri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

În intervalul iulie - septembrie 2017, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 de ani) se situa la 65,3%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale faţă de perioada similară din anul anterior. Gradul de ocupare a fost mai mare în cazul bărbaţilor (73,3%) faţă de 57,2% la femei, precum şi la persoanele din mediul urban (65,4% faţă de 65,2%, în mediul rural).

De asemenea, rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 26,2%.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

La nivel naţional, rata şomajului a fost, în perioada analizată, de 4,7%, în scădere faţă de trimestrul anterior, când s-a situat la 4,8%. În acest context, rata şomajului a fost mai mare în cazul bărbaţilor (5,3%) în comparaţie cu femeile (4%), ecartul dintre cele două categorii fiind de 1,3 puncte procentuale.

Pe medii rezidenţiale, şomajul este mai accentuat în mediul rural (5,3%) faţă de mediul urban, unde se consemnează un procentaj de 4,3%.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ! Ce MIȘCARE a făcut PRO TV-ul în prag de SĂRBĂTORI

Pe de altă parte, rata şomajului a atins, în T3 din acest an, nivelul cel mai ridicat (16,9%) în rândul tinerilor (15-24 ani).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.