Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creatorii de conţinut, din ce în ce mai curtaţi de YouTube

bbc.com
youtube

Creatorii de conţinut trebuie să fie consideraţi "studiouri de nouă generaţie", a declarat marţi Neal Mohan, CEO-ul YouTube (Google), într-o scrisoare despre "pariurile" sale pentru 2024, în care laudă meritele youtuber-ilor şi ale platformei, transmite AFP, relatează Agerpres.

Neal Mohan a declarat că, în opinia sa, "inteligenţa artificială (AI) va spori creativitatea umană", într-un moment în care mulţi artişti se arată foarte îngrijoraţi de aşa-numitele instrumente de AI generativă.

Ei se tem că industria divertismentului, de la film şi muzică până la edituri, vor folosi programe de AI pentru a produce conţinut la costuri reduse, fără forţă de muncă umană.

Garanţiile de protecţie în faţa acestui pericol s-au numărat, de altfel, printre revendicările actorilor şi scenariştilor în timpul grevei istorice de la Hollywood de anul trecut.

Neal Mohan consideră că, dimpotrivă, modelele AI vor "stimula creativitatea".

YouTube oferă, de curând, instrumente pentru a crea, printr-o simplă solicitare în limbaj cotidian, fundaluri pentru "Shorts", videoclipuri scurte inspirate de formatul TikTok.

Succesul acestei aplicaţii mobile a relansat în ultimii ani concurenţa dintre platformele de divertisment pentru a atrage creatorii şi influencerii cei mai populari, sinonimi cu atenţia utilizatorilor şi, prin urmare, cu venituri din publicitate.

YouTube a obţinut venituri de 9,2 miliarde de dolari (+15,5% comparativ cu anul precedent) în al patrulea trimestru din 2024, iar abonamentele plătite (streaming de muzică şi/sau video) aduc în prezent 15 miliarde de dolari pe an la Google.

"Astăzi, peste 3 milioane de canale fac parte din programul YouTube Partner Program (YPP), care permite creatorilor să câştige bani pe YouTube", s-a lăudat directorul executiv.

"YPP a plătit mai mulţi bani decât orice alt program de monetizare a creatorilor - am returnat peste 70 de miliarde de dolari creatorilor, artiştilor şi companiilor media în ultimii trei ani", a spus el.

Totodată, Mohan a precizat că persoane "din întreaga lume urmăresc în prezent, în medie, peste un miliard de ore de conţinut YouTube pe monitoarele lor, în fiecare zi".

Google intenţionează să vină în apărarea youtuberi-lor pentru ca munca lor să fie "recunoscută".

Este "o activitate cu normă întreagă, cu o audienţă internaţională, însă majoritatea guvernelor nu iau în considerare creatorii în datele lor privind ocuparea forţei de muncă", a deplâns Neal Mohan.

El a afirmat, de asemenea, că siguranţa copiilor în mediul online reprezintă o prioritate, având în vedere că ofertele YouTube pentru tineri "ajung la peste 100 de milioane de spectatori activi în fiecare lună".

Autorităţile acuză în mod regulat reţelele sociale, în frunte cu Instagram şi TikTok, că dăunează sănătăţii celor mai tineri utilizatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.