Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Credeam că îmi pot lua adio de la viața sexuală' - Cum a fost salvat pacientul

Radu Pop

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer la bărbații de peste 50 de ani. De regulă, afecțiunea se dezvoltă lent, iar în primele stadii nu apar manifestări clinice. În această situație s-a aflat și Sandu, un pacient în vârstă de 68 de ani. Fără să aibă vreun simptom care ar fi putut indica o afecțiune a prostatei, Sandu a hotărât să facă mai multe investigații medicale. Printre acestea s-a numărat și un test PSA (antigenul specific prostatic), iar rezultatul depășea valorile normale.

Medicul curant i-a recomandat o biopsie de prostată, însă nici acest rezultat nu a fost concludent. Pentru că era îngrijorat, Sandu a vrut să ceară o a doua opinie medicală. Printr-o recomandare, s-a programat la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie și coordonator pentru chirurgia urologică oncologică și reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

„Am ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu. Și de aici începe povestea frumoasă, pentru că dânsul m-a primit extraordinar. Este un om realmente deosebit. I-am explicat ce am pătimit până să ajung la dumnealui, i-am povestit și anumite lucruri mai puțin plăcute, pe care mi le spuseseră alți medici, care mie mi-au ridicat multe semne de întrebare. Unul dintre medici mi-a zis că după operație voi sta doar cu scutece pentru incontinența urinară și că îmi pot lua adio de la viața sexuală. Așa că am spus, bine, mulțumesc, dar eu nu îmi doresc așa ceva. Când am ajuns la SANADOR, am stat mult timp de vorbă cu domnul conferențiar și m-a liniștit, pentru că mă văzuse foarte agitat”, povestește pacientul.

Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a recomandat lui Sandu o investigație suplimentară, cea mai nouă procedură imagistică pentru evaluarea prostatei - rezonanță magnetică multiparametrică de prostată. Pacientul a efectuat și o puncție prostatică de fuziune (fusion biopsy).

În urma acestor investigații, Sandu a primit diagnosticul de adenocarcinom prostatic și i-a fost indicat tratament prin prostatectomie radicală. Intervenția chirurgicală a fost realizată minim invaziv, prin chirurgie robotică, iar pacientul s-a externat fără complicații. Datorită abordului minim invaziv, operația a permis îndepărtarea cancerului, fără afectarea funcției urinare și a funcției sexuale.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice beneficiază de numeroase opțiuni de tratament, în funcție de specificul fiecărui caz în parte. Tratamentul chirurgical, atunci când este necesar, poate fi realizat inclusiv prin proceduri mai puțin invazive, cum sunt intervențiile de chirurgie robotică urologică. Acestea asigură numeroase beneficii pentru pacient: risc redus de complicații după intervenție, cicatrici mici, spitalizare de scurtă durată și recuperare rapidă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.