Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Credincioşii din Alba şi Mureş au donat 200.000 de lei pentru refugiaţii ucraineni

basilica.ro
cruce biserica manastire

Credincioşii din cele zece protopopiate din judeţele Alba şi Mureş au donat până joi 200.000 de lei, fiind colectate, de asemenea, şi cantităţi însemnate de alimente în cadrul campaniei umanitare "Din dragoste pentru ucraineni", aflată în plină desfăşurare, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

"Până în momentul de faţă, din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei a fost strânsă suma de 200.000 de lei, ca urmare a donaţiilor credincioşilor din cele zece protopopiate. De asemenea, au fost colectate cantităţi însemnate de alimente în numeroase comunităţi parohiale. La sfârşitul acestei săptămâni, două transporturi de alimente din municipiile Târgu-Mureş şi Reghin vor avea ca destinaţie zonele de primire în ţară a refugiaţilor din Ucraina", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, două microbuze din protopopiatul Târnăveni au avut miercuri ca destinaţie punctul de frontieră de la Isaccea, judeţul Tulcea, fiind transportate produse de igienă, medicamente, alimente neperisabile, lenjerie pentru pat, alcool sanitar, pelerine pentru adulţi şi copii, pături, saltele şi jucării, în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, comunitatea parohială din Solovăstru, judeţul Mureş, împreună cu Asociaţia Civitas, s-a alăturat campaniei de ajutorare "Din dragoste pentru ucraineni", iar la iniţiativa preotului paroh Adrian Ganea au fost colectate alimente neperisabile şi produse de igienă în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Totodată, a fost strânsă suma de 13.500 de lei, din care au fost cumpărate inclusiv medicamente, oferite mai apoi refugiaţilor de la tabăra de pe stadionul din Siret. Au fost achiziţionate îmbrăcăminte şi încălţăminte, destinate cetăţenilor ucraineni prezenţi în localitatea Sculeni, judeţul Iaşi, iar la Direcţia de Asistenţă Socială din Siret au fost oferite alimente, apă şi medicamente. Din totalul sumei iniţiale au mai rămas 5.800 de lei, care vor fi oferiţi unor refugiaţi.

O altă parohie, din Jabeniţa, judeţul Mureş, prin preotul Hadrian Horatiu Mălinaş, s-a alăturat campaniei umanitare, fiind achiziţionate produse de igienă, precum şi 20 de lenjerii de pat. Toate acestea au fost transportate la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice de la Sculeni. De asemenea, la Şcoala Gimnazială "Alexandru Ceuşianu" din Reghin au fost oferite produse neperisabile, obiecte de igienă şi lanterne, care vor ajunge ulterior în posesia cetăţenilor ucraineni.

În decursul ultimelor trei zile, în parohia Şăulia de Câmpie, judeţul Mureş, au fost colectate ajutoare materiale în valoare de 10.000 de lei, care au fost oferite apoi unor cetăţeni ucraineni de către preotul paroh Sebastian Bold, care s-a deplasat la punctul de frontieră de la Rădăuţi-Prut. Şi la Parohia Iernut I, comunitatea a strâns ajutoare materiale în valoare de 4.500 de lei, mai precizează comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.