Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Credincioșii români din New York s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Kursk

post rugaciune

În a doua zi a anului, credincioșii români din New York, împreună cu obștea mănăstirii românești „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din Middletown, au participat la slujba Acatistul „Bunei Vestiri” oficiată de Protosinghelul Ieremia, starețul mănăstirii, înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Kursk.

Slujba a avut loc în Catedrala rusească de lângă Central Park în prezența Episcopului Nikolai de Manhattan, conform basilica.ro.

La final, Protosinghelul Ieremia i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Nikolai pentru căldura cu care îi primește de fiecare dată pe pelerinii români.

Mănăstirea „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” este situată pe teritoriul statului New York, la 16 kilometri de Middletown. Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată la mănăstire în 27 octombrie 2001. Biserica a fost sfințită în 5 iunie 2011, iar pictura în 23 octombrie 2016.

În data de 24 octombrie 2020, IPS Nicolae, Mitropolitul celor două Americi, l-a hirotesit stareț pe Părintele Protosinghel Ieremia Berbec, venit de la Mănăstirea Putna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.