Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Credit Suisse pierde o jumătate de miliard de dolari în cazul creditelor ipotecare din SUA

Credit Suisse
Credit Suisse

Credit Suisse a acceptat să plătească 495 de milioane de dolari pentru a soluţiona un caz din New Jersey privind investiţiile legate de creditele ipotecare în Statele Unite, cea mai recentă plată asociată gafelor trecute care au lovit reputatia băncii elveţiene, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Banca a plătit miliarde de dolari pentru a rezolva cazurile legale legate de afacerile sale cu titluri garantate prin ipoteci rezidenţiale (RMBS), în perioada premergătoare crizei financiare din 2008.

Scăderea plăţilor ratelor ipotecare a redus valoarea activelor, ducând la pierderi uriaşe pentru investitori.

A doua cea mai mare bancă a Elveţiei încearcă să lase în urmă aceste probleme moştenite, care i-au erodat performanţa şi au costat-o ​​miliarde de dolari.

Banca încearcă, de asemenea, să-şi revină din alte erori, inclusiv pierderea a peste 5 miliarde de dolari din prăbuşirea firmei de investiţii Archegos, anul trecut, când a fost nevoită, de asemenea, să suspende fondurile clienţilor legate de fosta firmă de finanţare Greensill Capital.

Cazul din New Jersey s-a referit cea mai mare dintre expunerile rămase din moştenirea afacerii RMBS, a spus Credit Suisse, existând alte cinci cazuri rămase în diferite stadii ale litigiului. Acestea sunt de aşteptat să fie rezolvate în următoarele şase luni, a declarat pentru Reuters o persoană familiarizată cu problema.

Costul total ar putea fi mult mai mic de 100 de milioane de dolari, a adăugat sursa.

RMBS sunt titluri de valoare bazate pe datorii, văzute ca fiind similare cu obligaţiunile, care sunt susţinute de dobânda plătită la împrumuturile pentru locuinţe împachetate împreună, pentru a fi vândute investitorilor.

Dar RMBS-urile prost construite au contribuit la criza financiară din 2008 - când grupuri mai largi de credite ipotecare au intrat în incapacitate de plată, ducând la pierderi mari.

Credit Suisse, al cărui preţ al acţiunilor s-a redus cu peste jumătate în ultimele 12 luni, a plătit deja sume uriaşe pentru a soluţiona reclamaţiile legate de produse, inclusiv un acord de 5,3 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiţie în 2017.

Banca, una dintre cele mai mari din Europa şi una dintre băncile de importanţă sistemică globală din Elveţia, este programată să publice detaliile unei evaluări strategice mult anticipate, alături de rezultatele trimestrului trei, pe 27 octombrie.

În iunie, banca a fost condamnată pentru că nu a prevenit spălarea banilor de către o bandă bulgară de traficanţi de cocaină, în timp ce un tribunal din Bermuda a decis că fostului prim-ministru georgian şi familia sa li se datorează daune de peste jumătate de miliard de dolari din partea diviziei elveţiene de asigurări de viaţă locală a Credit Suisse.

Departamentul de Justiţie al SUA investighează, de asemenea, dacă Credit Suisse a continuat să ajute clienţii americani să ascundă activele de autorităţi, la opt ani după ce banca elveţiană a plătit un acord de evaziune fiscală de 2,6 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.