Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creditele ipotecare noi în lei au ajuns la un nou maxim istoric lunar din ultimii 14 ani

economica.net
prima casa

Creditele ipotecare noi în lei au depăşit în iunie 1,8 miliarde de lei, un nou maxim istoric lunar din ultimii 14 ani. Dobânda medie la creditele ipotecare noi în lei a coborât spre 4,5%, scrie Ziarul Financiar.

Românii au luat în luna iunie 2021 credite noi ipotecare în lei în volum de peste 1,8 miliarde de lei, de două ori mai mare decât volumul din iunie 2020, care a urmat stării de urgenţă impusă de pandemia de COVID-19. Acesta a fost maximul lunar al ipotecarelor noi în lei din ultimii 14 ani.

Pe parcursul anului trecut luna iunie a fost cea mai slabă din perspectiva creditării, ipotecarele noi în lei coborând atunci sub pragul de 1 mld. lei, la 0,9 mld. lei, informează Mediafax.ro.

Ipotecarele în lei au fost în iunie 2021 în creştere şi comparativ cu volumul din luna mai 2021, de circa 1,69 mld. lei.

În primul semestru (S1) din 2021, volumul finanţărilor ipotecare noi în lei s-a apropiat de 9,3 mld. lei, depăşind cu 43,7% nivelul din primele şase luni luni din 2020.

Dobânda medie la creditele ipotecare noi în lei a coborât în iunie la 4,56%, după ce în primele trei luni oscila în jurul a 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.