Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește ALARMANT numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus: s-a trecut de 100.000 în toată lumea

The Straits Time
coronavirus China

China a înregistrat sâmbătă 28 de noi decese din cauza epidemiei de coronavirus, bilanţul total fiind de 3.070 de morţi în ţară, a indicat Comisia naţională de sănătate, citată de AFP.

Citește și: VIDEO Râzi cu lacrimi! Ariel Chiș, locul 2 pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, se prezintă ca 'Mica Sirenă, cam oligofrenă'

Numărul de noi contaminări s-a ridicat la 99, a adăugat insituţia, cu o creştere a numărului de noi cazuri pentru a treia zi consecutiv în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei.

Douăzeci şi cinci de cazuri au fost înregistrate în afara acestei provincii din centrul ţării, care rămâne în carantină în speranţa controlului propagării virusului.

Noile contaminări în provincia Hubei sunt în scădere de mai multe săptămâni. Cu 74 de noi cazuri, este vorba despre cel mai mic număr înregistrat după măsurile luate la sfârşitul lunii ianuarie în provincie, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile chineze au înregistrat totuşi 24 de cazuri de coronavirus la persoane venite din alte ţări, crescând temerile unei noi răspândiri a virusului în China, mai ales că acesta se propagă în afara ţării.

Numărul persoanelor contaminate de coronavirus în lumea întreagă a depăşit vineri pragul de 100.000, după ce mai multe ţări au anunţat primele lor cazuri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că propagarea virusului este "foarte îngrijorătoare". În total, 92 de ţări sunt de acum îngrijorate cu privire la Covid-19 care a făcut aproape 3.500 de morţi şi a contaminat mai mult de 100.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.