Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul victimelor seismului din Indonezia: 78 de oameni și-au pierdut viața

REUTERS
avion prăbușit Indonezia

Cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa în seismul ce a lovit vineri provincia indoneziană Sulawesi de Vest, conform unui nou anunţ făcut duminică de autorităţi, transmite Reuters, informează Agerpres.

Într-un comunicat, Agenţia indoneziană pentru situaţii de urgenţă a confirmat moartea a 78 de persoane, dintre care 67 în districtul Mamuju, iar restul în districtul Majene din Sulawesi de Vest.

Peste 740 de oameni au fost răniţi şi peste 27.800 şi-au abandonat locuinţele după seismul cu magnitudinea de 6,2. Unii dintre localnici s-au refugiat în munţi, în timp ce alţii s-au alăturat deja aglomeratelor centre pentru evacuaţi.

Seismul de vineri a provocat, de asemenea, cel puţin trei alunecări de teren, blocând mai multe drumuri care fac legătura între Mamuju şi Majene.

"Alimentarea cu energie electrică în unele părţi din Majene şi Mamuju a fost reluată, iar autovehiculele pot circula pe drumul principal care leagă cele două districte, după ce echipe de militari au degajat drumul", conform unui purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă.

O replică seismică de 5 grade a fost înregistrată sâmbătă în aceeaşi provincie.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Trupe ale armatei şi ale poliţiei au fost dispuse în mai multe părţi ale regiunii pentru a descuraja furturile din ruine şi din locuinţele abandonate.

Dwikorita Karnawati, şefa Agenţiei meteorologice, climatologice şi geofizice din Indonezia (BMKG), a avertizat că producerea unui nou seism în regiune ar putea duce la declanşarea unui tsunami.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a provocat peste 4.300 de morţi şi dispăruţi.

Arhipelagul indonezian se află în Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.