Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea între NATO și Rusia în Marea Neagră! Federația Rusă pregătește un exercițiu militar de amploare în Marea Neagră

nava marea neagra

Exercițiul militar organizat de Federația Rusă va avea loc în perioada 21-26 septembrie, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, într-o conferință telefonică, marți.

Potrivit acestuia, principalele acțiuni se vor desfășura la intervalele de testare Kapustin Yar și Ashuluk, precum și în apele Mării Negre și Caspice. Este planificată participarea contingentelor militare din nouă țări străine, alte nouă țări vor trimite observatori militari în Rusia, a spus ministrul rus al Apărării, relatează Interfax.

El a menționat că, în cursul exercițiului, vor fi exersate problemele legate de comanda și controlul grupurilor de forțe în operațiuni comune „pentru localizarea și rezolvarea conflictelor armate legate de combaterea terorismului”. "Exercițiul va evalua capacitatea districtului militar sudic de a asigura securitatea militară în sud-vestul Federației Ruse", a subliniat Shoigu.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că faza activă a escadrilei va deveni cel mai mare eveniment de antrenament militar din acest an. Potrivit ministerului, armata din Belarus, Myanmar, Iran, India și Pakistan va participa la manevrele strategice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.