Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere a numărului de cazuri de covid-19 în Coreea de Sud - Ar putea fi reimpuse restricțiile

Los Angeles Times
coronavirus

Autorităţile din Coreea de Sud au avertizat că ar putea reimpune măsuri stricte privind distanţarea socială după ce în ţară a fost înregistrată o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus, potrivit news.ro.

Joi, au fost raportate 79 de noi cazuri, cel mai mare număr înregistrat în ultimele 53 de zile. Din total, 67 de contaminări sunt legate de zona metropolitană a capitalei Seul, care are o populaţie de 51 de milioane de locuitori.

Oficialii din domeniul sanitar găsesc tot mai dificil să urmărească rutele de transmitere ale noilor infecţii şi le-au transmis oamenilor să rămână vigilenţi, temându-se de un al doilea val de infecţii, relatează The Guardian.

Ministrul Sănătăţii, Park Neung-hoo, le-a cerut rezidenţilor capitalei să evite adunările care nu sunt necesare şi companiilor să permită angajaţilor bolnavi să nu lucreze.

„Rutele de infectare sunt diversificate la locul de muncă, în şcoli şi camerele de karaoke din zona metropolitană”, a spus el.

Coreea de Sud este una dintre puţinele ţări care au reuşit să controleze răspândirea coronavirusului, printr-un program de „urmărire, testare şi tratament”.

Până în prezent, aici au fost înregistrate 11.344 de cazuri şi 269 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 5,69 milioane de contaminări şi mai mult de 355.600 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.