Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere în industria prelucrătoare pe primele patru luni ale anului

news.ro
industrie

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, în termeni nominali cu 21,8%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele patru luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, au urcat pe ansamblu cu 21,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+38,3%), industria bunurilor intermediare (+25,5%) şi în industria bunurilor de capital (+22,4%). Industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 5,4%.

Conform INS, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedentă, au crescut pe ansamblu cu 0,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+8,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,1%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%). Scădere a înregistrat industria bunurilor de capital (-4,0%).

De asemenea, comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut pe ansamblu cu 93,0%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+119,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+102,1%), industria bunurilor intermediare (+72,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (+24,7%), conform agerpres.

Citește și Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 20,8% în primele patru luni ale anului 2021

Producţia industrială a crescut cu 14,3% ca serie brută şi cu 14,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2020, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.