Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere majoră a numărului permiselor de transport pasageri în Delta Dunării

navromdelta.ro
transport delta dunarii

Numărul permiselor emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) pentru transportul de pasageri în Deltă a crescut cu o treime anul acesta, în comparaţie cu 2020, iar Colegiul executiv al instituţiei a adoptat un nou regulament pentru persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de turism în rezervaţie.

Directorul executiv al ARBDD, Viorica Bîscă, a declarat,  că, dacă anul trecut, instituţia din subordinea Ministerului Mediului a eliberat maximum 80 de permise pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane în Deltă, anul acesta numărul lor a depăşit 120, conform agerpres.

"Pentru noi, este o creştere de mare impact. Sunt 120 de societăţi care au până la nouă ambarcaţiuni pentru transport. Nu luăm în calcul societăţile mari de turism care au hoteluri şi a căror activitate de transport este inclusă în autorizaţia iniţială şi nici ambarcaţiunile care sunt acostate în porturile din Tulcea şi Sulina care au alt tip de autorizaţii. Vorbim doar despre persoanele pe care le vedeaţi în anii trecuţi pe faleza din Tulcea care îi întrebau pe călători dacă nu vor să vadă Delta şi care acostează în mini-porturi", a menţionat Viorica Bîscă.

Ea a mai spus că numărul solicitărilor a crescut şi pe fondul intensificării controalelor în Deltă.

"S-a mărit frecvenţa controalelor, iar amenda pentru cei care îşi desfăşoară activitatea fără un act de reglementare este de 12.500 de lei, faţă de 700 de lei, cât este amenda pentru încălcarea vitezei maxime", a mai afirmat Viorica Bîscă.

Reprezentanta ARBDD a explicat necesitatea noului regulament de transport pasageri în rezervaţie în contextul intensificării traficului cu ambarcaţiuni şi a menţionat că acesta a fost discutat de autorităţi şi de membrii Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

"Ne-am dorit ca aceşti conducători de ambarcaţiuni să fie angajaţi reali, să-şi asume că nu vor încălca traseele turistice, regimul vitezelor, că nu vor acosta la mal natural, acolo unde cer turiştii, că nu se vor apropia de aglomerările de păsări, că vor respecta regimul deşeurilor, că nu vor circula cu muzica dată la maximum şi nu le vor permite călătorilor consumul de alcool care poate duce la excese. Noi le-am considerat nişte reguli de bun-simţ şi nu am venit cu nimic în plus faţă de prevederile legale", a precizat directoarea executivă a ARBDD.

Ea a menţionat că permisele emise de instituţie nu se vor modifica, numai că posesorii acestora vor fi obligaţi să-şi asume noile reguli.

"După o popularizare a noului regulament, pentru emiterea unor noi permise sau autorizaţii, acesta se va asuma din start de către solicitant. Celor cărora au deja permise li se va solicita să revină la ARBDD pentru asumarea acestui regulament", a mai menţionat Viorica Bîscă.

Printre regulile care vor fi incluse în regulamentul adoptat de Colegiul executiv al ARBDD se numără obligaţia tuturor pasagerilor de a deţine permis de acces în rezervaţie sau permis de pescuit sportiv/recreativ, precum şi interdicţia de apropiere a bărcii la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de aglomerările de păsări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.