Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creștere semnificativă a joburilor publicate pe platforma eJobs.ro în luna ianuarie faţă de aceeaşi lună a anului trecut

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Peste 37.000 de joburi au fost publicate în ianuarie 2022 pe eJobs.ro, în creştere cu 61% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 29% comparativ cu ianuarie 2020, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Domeniile în caree au fost "scoase la bătaie" cele mai multe locuri de muncă în ianuarie 2022 au fost Retail, Prestări servicii, Transport/Logistică, Producţie, Call-center/BPO şi IT&C.

Numărul cel mai mare de oferte de angajare au venit în ianuarie de la companiile din Capitală, cu peste 16.000 de joburi. Următoarele clasate în topul oraşelor cu cea mai generoasă ofertă de muncă sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Sibiu. 82% dintre joburile disponibile în ianuarie 2022 au fost full time, 15% part time, în timp ce locurile de muncă în sistem freelance/project based şi voluntariat/internship au totalizat 3% din ofertă.

eJobs România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 12 milioane de euro, în creştere cu 78% faţă de 2020. De asemenea, a înregistrat o creştere de 20% şi faţă de 2019, primul an în care cifra de afaceri a depăşit valoarea de 10 milioane euro, o premieră pe piaţa românească. Totodată, ianuarie 2022 este cea mai bună lună din istoria de peste 22 de ani a eJobs România din punctul de vedere al veniturilor şi prima în care s-a depăşit numărul de peste 1.000 de companii noi într-o singură lună, 89% dintre acestea fiind IMM-uri.

"Anul trecut a fost unul extrem de prolific pentru industrie, deci şi pentru noi. În 2021, eJobs şi-a crescut şi cota de piaţă, ajungând să deţină peste 60% din piaţa locală de recrutare online. 2022 a debutat şi el la cote istorice. Putem spune cu certitudine că ne aflăm în faţa unuia dintre cei mai efervescenţi ani de pe piaţa muncii din România. Deşi am avut o creştere fabuloasă a cifrei de afaceri anul trecut, de 78%, avem semne incredibil de optimiste din piaţă şi pentru anul acesta. Pentru 2022, ţintim o creştere de 20% a cifrei de afaceri", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.

O altă creştere semnificativă în luna ianuarie a acestui an s-a constatat şi în ceea ce priveşte numărul joburilor remote. Astfel, din totalul locurilor de muncă noi disponibile în ianuarie pe eJobs.ro, 9,4% au fost remote, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, când reprezentau doar 4,2%. În acelaşi timp, procentul aplicărilor pentru joburile remote în ianuarie 2022 a fost de 11,7%. Acest lucru marchează o nouă premieră: cea mai mică diferenţă procentuală între cererea şi oferta de joburi remote - până acum procentul aplicărilor pentru joburile remote, de la lună la lună, era aproape dublu faţă de oferta de joburi; acum acestea sunt mult mai aproape de echilibru.

"În ceea ce priveşte numărul de aplicări, observăm şi aici o revenire la nivelul pre-pandemic. Am închis luna ianuarie 2022 cu 1 milion de aplicări, în scădere faţă de anul trecut, dar totuşi peste ianuarie 2020, când încă nu izbucnise pandemia. E absolut clar că lupta pentru talente se adânceşte tot mai mult, că nu mai sunt suficiente instrumentele clasice de recrutare şi vom vedea tot mai multe companii care apelează la recrutare inteligentă şi campanii complexe de recrutare pentru a atrage candidaţii. Totodată, e din ce în ce mai clar că, deşi salariul şi beneficiile extrasalariale rămân principalul criteriu care determină românii să-şi schimbe jobul, acestea nu mai constituie un diferenţiator, căci vom vedea creşteri salariale pe aproape toate domeniile şi industriile în acest an. E nevoie de orientare mult mai clară către candidat, de campanii complexe şi complete de employer branding", a subliniat Bogdan Badea.

În acest moment, peste 35.396 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România şi liderul pieţei locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. Cele 4,7 milioane de CV-uri şi cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidaţi activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.