Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşterea producţiei de ventilatoare şi alte dispozitive medicale, una dintre GRIJILE CE pentru care caută soluţii

AHC Solution
ventilator ATI

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, au analizat în cadrul unor convorbiri telefonice modalităţile de creştere a producţiei de ventilatoare şi alte dispozitive medicale cât mai rapid posibil, inclusiv prin explorarea unor soluţii excepţionale, cum ar fi reutilizarea ventilatoarelor scoase din uz sau partajarea proprietăţii intelectuale, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului european, discuţiile au fost derulate cu reprezentanţi ai companiilor din sectorul ingineriei care produc ventilatoare şi alte dispozitive medicale, întreprinderi nou-înfiinţate, companii de automobile, precum şi reprezentanţi ai industriei aeronautice şi mecanice.

Societăţile şi-au exprimat solidaritatea şi s-au angajat să ofere producătorilor consiliere practică şi tehnică, pentru a-i ajuta să-şi crească volumul mai rapid. Toţi participanţii au subliniat necesitatea de a menţine deschise lanţurile de aprovizionare şi canalele comerciale pentru a asigura disponibilitatea continuă a componentelor necesare pentru fabricarea de ventilatoare.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Majoritatea companiilor şi-a exprimat sprijinul mai degrabă pentru varianta în care producătorii existenţi îşi intensifică producţia, şi nu pentru reconversia liniilor de producţie (de exemplu, automobile sau aeronautică), dat fiind că varianta din urmă ar fi un proces de durată şi nu ar avea neapărat întotdeauna succes.

În cele din urmă, companiile au salutat intenţia de a amâna cu un an intrarea în vigoare a Regulamentului privind dispozitivele medicale şi au subliniat necesitatea unei coordonări la nivel european.

Ursula von der Leyen le-a explicat ce anume face UE pentru a menţine valabile comenzile în comerţul cu mărfuri şi pentru a armoniza standardele. De asemenea, aceasta a detaliat celelalte iniţiative ale Comisiei pentru a facilita introducerea pe piaţă a ventilatoarelor în Europa.

"Sunt impresionată de angajamentul industriei europene privind furnizarea produselor necesare în acest context dificil, care a determinat mai multe companii să îşi reorganizeze activitatea în vederea producerii de echipamente de protecţie şi de ventilatoare. Comisia facilitează acest lucru fie prin ceea ce este mandatată să facă, fie prin coordonarea cu statele membre. Numai prin colaborare vom fi în măsură să depăşim acest moment critic", a declarat von der Leyen.

La rândul său, comisarul Thierry Breton şi-a exprimat disponibilitatea de a lua legătura cu aceste companii în viitor pentru a discuta orice probleme specifice cu care se confruntă industria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.