Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșteri ale tranzacțiilor la bursele europene pe fondul îmbunătățirii stării de sănătate a lui Trump

bursa

Anunțurile privind încheierea unot tranzacții, alături de actualizările stării de sănătate a președintelui american Donald Trump au dus la creșteri în linie ale burselor europene, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 0,7%, peste câștigul de aproape 2% de săptămâna trecută.

Companiile petroliere Royal Dutch Shell, BP și Total au câștigat aproape 2%, după creșterea prețurilor petrolului, pe fondul diminuării celor mai grave temeri legate de starea de sănătate a lui Trump și al unei greve a muncitorilor în Norvegia, cel mai mare producător de petrol din Vestul Europei.

Banca spaniolă Unicaja a câștigat 6,0% după ce o sursă a declarat pentru Reuters că aceasta și Liberbank au purtat discuții informale despre o potențială asociere pentru crearea celui de-al cincilea cel mai mare creditor al țării.

Grupul german de îngrășăminte K + S a crescut cu 13,5% după ce Bloomberg a raportat că se află în discuții avansate pentru a-și vinde unitatea Morton Salt către Kissner Group pentru aproximativ 3 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Semnalele organismului prin care transmite că trebuie să consumi MAI MULȚI carbohidrați

Dufry a crescut cu 12,2% după ce a dezvăluit că Alibaba din China intenționa să achiziționeze o participație de până la 9,99% din grupul elvețian.

Weir Group Plc din Marea Britanie a crescut cu 17,7% după ce a fost de acord să-și vândă divizia de petrol și gaze producătorului american de echipamente grele Caterpillar pentru 405 milioane dolari.

Pe acest fond, indicele londonez FTSE 100 era la 11.30 ora bucureștiului în creștere cu 0,61%, CAC 40 de la Paris cu 0,56%, DAX la Frankfurt afișa un plus de 0.48% iar IBEX din Madrid o creștere de 0,92%.

La București indicele BET avea o creștere de 0,12%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.