Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu continuă să își construiască o imagine distinctă de cea a partidului

Fostul președinte PNL vorbește în afara punctajului și disciplinei de partid. A oferit un exemplu în acest sens și în ultimul interviu la România TV.

Crin Antonescu nu crede că PNL trebuie neapărat să facă front comun cu alte partide.

„Aș putea să vă spun că uneori nu e nimic rău să nu ai de partea ta formațiuni precum UNPR sau ALDE, nemaipunând la socoteală PSD, care este desigur adversarul, și a nu mai vorbi de Mișcarea Populară. Că, uneori, PNL lasă impresia că ar dori să se afle în compania unora dintre aceștia și nu are abilitatea să reușească, asta eventual poate să fie altceva. Tocmai de aceea am spus că uneori nu e nicio rușine să fii izolat într-un anumit peisaj politic, într-un anumit moment”, a afirmat Antonescu, preluat de Agerpres.

Fostul președinte PNL susține că partidul a greșit grav când „a acționat, a votat, s-a pronunțat” pentru alegeri locale într-un singur tur. Această opțiune complică astăzi situația partidului, iar premierul Cioloș a procedat corect, date fiind circumstanțele, spune el. În plus, PNL ar fi abordat greșit situația.

„Nu înțeleg de ce această discuție nu s-a purtat într-o anumită intimitate. Adică de ce pur și simplu PNL nu a discutat nu la televizor, ci cu premierul Cioloș, propunându-i o astfel de soluție, pentru că atunci ar fi putut ști nu de la televizor că premierul nu este de acord și căutau o altă soluție”, a spus fostul președinte PNL.

Antonescu crede că PNL trebuie să aibă o identitate proprie și să nu se „alipească” Guvernului.

„PNL, ca orice partid cu pretenții de partid mare, nu trebuie să se lipească de nimeni. Trebuie să aibă propria sa identitate, propria sa greutate, propria sa imagine”, a spus el.

Nu este prima dată când fostul președinte PNL are o poziție diferită de cea a partidului. Pe 10 decembrie comentam:

„PNL este de regulă ținta criticilor celor mai ferme (ale lui Antonescu, n.red). Prin comparație, chiar și Klaus Iohannis, cel care l-a dat la o parte scapă mai ușor. În ultima vreme chiar și Victor Ponta, cel care a provocat ieșirea PNL din USL. Poate este vorba aici și de sentimentul de a fi fost trădat. Dar, dacă vrea să se întoarcă la sau lângă vârful PNL, Antonescu trebuie să fie cel care să poată spune, uite, dacă mă ascultați pe mine nu se ajungea aici.”

Citiți și: Crin Antonescu, în așteptarea unei noi șanse

De data asta, însă, poziția sa coincide cu un moment în care și PNL începe să se realinieze. Dacă Alina Gorghiu nu dorește să fie vârful de lance al acestei realinieri, atunci se deschide o nouă oportunitate pentru pentru Crin Antonescu de a-și crea un profil distinct.

Citiți și: Sonată pentru două partide. Revenirea politicii în viața politică

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.