Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Bologa (DNA) - Au fost dificultăţi în organizarea acţiunilor de flagrant delict - S-a avut grijă sporită la protejarea celor vizaţi şi a colegilor

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorul şef al DNA a susţinut, joi, o conferinţă de presă online în care a prezentat activitatea instituţiei în cele două luni de stare de urgenţă decretată de Klaus Iohannis.

Acesta a vorbit despre dosarele în care au existat acţiuni de prindere în flagrant delict şi despre cum s-au organizat ancehetatorii pentru aceste acţiuni, pe fondul pandemiei.

"Sigur că am avut dificultăți în condițiile n care persoanele sunt supuse supravegherii, sunt urmărite, nu de mai multe echipe. Când au avut loc acţiunile de flagrant era periculos pentru deconspirarea colegilor noştri si existariscul ratării acțiunii", a explicat şeful Direcţiei.

Întrebat dacă în perioada stării de urgenţă serviciile secrete au furnizat informaţii relevante şi cum arată la acest moment standardul de înaltă corupţie la DNA Bologa a explicat că furnizarea unui milion de euro din fondul de flagrant pentru un caz unde suspectul a şi fost prins indică în mod clar un dosare de mare corupţie.

"În toată existenta DNA şi nu numai s-a cautat o colaborare loială si corectă cu celelalte instituții. Strict în baza legislației actuale şi a deciziilor CCR am primit informații de la mai toate instituțiile statului. Practic am confirmat ce aţi întrebat, respectiv dacă serviciile de informații au ajutat Direcţia.

Marea corupţie este când se face flagrant delict cu suma cash de 1 milion de euro. Când avem oameni cu funcţii care sunt suspectaţi de fapte nu e mare corupţie?", a spus Bologa.

"Am putut lucra doar în dosare de flagrant delict, cele cu pandemia care sunt urgente şi în cele cu măsuri. În rest dosarele au fost blocate de starea de urgenţă", a atras atenţia procurorul şef al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.