Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crinuța Dumitrean, cercetată de DNA într-un nou dosar

crinuta

Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale față de Dumitrean Crinuța Nicoleta, care în trecut a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) într-un nou dosar în care este acuzată de abuz în serviciu și luare de mită.

În același dosar s-a dispus începerea urmăririi penale și față de mai mulți membri ai aceleiași comisii din cadrul ANRP dar și față de Horia Simu, economist, Alin Horațiu Dima, expert evaluator și Savu Florentina, consilier în cadrul ANRP, se arată într-un comunicat DNA.

Din cercetările procurorilor reiese următoarea stare de fapt:

„La data de 22 octombrie 2009, suspectul Horia Simu, printr-un intermediar, a achiziționat drepturile litigioase ce priveau o suprafață de teren situată în municipiul Constanța, prețul cesiunii fiind de 700.000 euro. De la acea dată, suspectul Simu Horia a inițiat un complex de demersuri prin intermediul unor angajați ai societăților sale și prin intermediul unor persoane cu funcții de conducere din cadrul unor instituții publice, cu sprijinul cărora să urgenteze obținerea despăgubirilor prin intervenția acestora la nivelul autorităților implicate în procedura de retrocedare”, se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, membrii Comisiei pentru stabilirea despăgubirilor precum și președintele acesteia, Crinuța Dumitrean, au aprobat în unanimitate raportul de evaluare întocmit de Alin Dima, prin care valoarea terenului de 25 ha a fost stabilită la 8.750.000 euro. Supraevaluarea terenului a constat în majorarea sumei reale cu aproximativ 7.875.000 euro.

Pentru “ajutorul acordat”, în perioada decembrie 2010 – februarie 2011, Dumitrean Crinuța Nicoleta a acceptat promisiunea și a pretins, iar în perioada iulie - august 2011, a primit, prin intermediari, de la Simu Horia suma de 400.000 euro.

În același context și pentru același motiv, în perioada decembrie 2010 - februarie 2011, expertul evaluator, Dima Alin Horațiu, a primit prin intermediar tot de la Simu Horia suma de 5.000 euro.

În perioada 24.06.2011 – 11.11.2011, Simu Horia a disimulat adevărata natură a provenienței sumei totale de 5.066.300 euro, obținută în maniera de mai sus, prin încheierea cu diverse firme controlate de acesta a unui număr de nouă contracte de împrumut, nereale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.