Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptominerii din China planifică următoarele mișcări pentru a evita represiunea

scotteaugenbaum.com
blockchain criptomonede bitcoin

Participanții la un eveniment din Chengdu, China, caută modalități de a mina criptomonedă, chiar dacă aceasta înseamnă testarea norocului în zone mai puțin cunoscute ale ecosistemului care pot sau nu să trezească mânia Beijingului.

În timp ce o mulțime de mineri au fugit din China, ei pariază că pot continua să prospere sub supravegherea Partidului Comunist trecând la jetoane mai puțin cunoscute și tehnologii de stocare descentralizate cu nume precum Filecoin, Swarm, Silicoin și Chia. Este un pariu cu risc ridicat într-un moment în care guvernul lui Xi Jinping intensifică examinarea industriilor cu consum intensiv de energie și a oricărui lucru care ar putea reprezenta un risc pentru stabilitatea financiară.

Filecoin este o „afacere 'gri' care nu a atras încă atenția autorităților de reglementare”, a spus Tom, angajat al unei firme din Shanghai, care produce mașini de extracție. Ca multe dintre persoanele intervievate pentru această poveste, el a cerut să nu-și folosească numele complet, având în vedere sensibilitatea subiectului din China, transmite Bloomberg.

Alt miner, supranumită Li, a declarat că a fost supărat inițial după ce China a impus o interdicție generală asupra mineritului și tranzacționării Bitcoin la sfârșitul lunii mai, dar de atunci s-a mutat în mineritul Filecoin, care spera că va fi mai stabilă, deoarece „consumă mai puțin energie”.

Wang, un alt miner, a declarat că investește foarte mult în Ethereum și intenționează să dubleze complexul minier pe care îl conduce în estul Chinei, inclusiv unul pe insula Chongming din Shanghai, cunoscută pentru zonele sale umede.

Zhu Can, a cărui firmă Smart Cloud Computing deține centre de date și asamblează mașini, pariază pe Swarm. Minerii monedei sunt recompensați pentru serviciile de stocare și procesare a datelor pe care le oferă, care sunt apoi utilizate în așa-numitul ecosistem de stocare distribuită ca plată pentru interacțiunile de date, a spus Zhu. El a fost optimist că guvernul va sprijini activul digital, chiar și în timp ce acesta se va prăbuși în alte domenii ale criptografiei.

„Este exact ca atunci când Internetul era aici și o mulțime de oameni foloseau tehnologia pentru fraude”, a spus Zhu. „Asta este ceva care trebuie reprimat de guvern.”

China a interzis schimburile de criptomonede și ofertele inițiale de monede, dar nu a interzis persoanelor fizice să dețină monede virtuale. Provincia Anhui s-a angajat la începutul acestei luni să închidă toate proiectele miniere în următorii trei ani, în urma eforturilor similare ale Mongoliei Interioare, Yunnan și Sichuan. China a arestat, de asemenea, peste 1.100 de persoane luna trecută pentru implicare în activități care foloseau criptomonede pentru spălarea banilor.

Tan Weizhe, partener executiv al Zhizhen Capital, a declarat că mulți mineri chinezi adoptă o abordare de așteptat. Totuși, el se așteaptă să se producă o mare schimbare în străinătate în jurul sărbătorii de Ziua Națională a Chinei din octombrie, având în vedere mediul legal mai favorabil în locuri precum SUA Firma sa oferă servicii de migrație a energiei miniere și conduce operațiuni de extragere a criptomonedelor în SUA, Canada și Australia.

„Mașinile miniere sunt considerate proprietăți personale într-o țară democratică și, prin urmare, oarecum sacre și inviolabile”, a spus Tan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.