Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristi Danileț a EXPLODAT la adresa lui Tudorel Toader după crima de la Mediaș: Am câteva dezvăluiri în premieră

danilet

Judecătorul Cristi Danileț reacționează dur după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader a scris pe Facebook că legea recursului compensatoriu nu îi aparține.

"M-a surprins extrem de neplăcut postarea ministrului justiției care dă vina pe ministrul anterior ce inițiase legea recursului compensatoriu și pe Parlamentul care a aprobat-o. Așa că am niște dezvăluiri în premieră și niște întrebări pentru ministrul justiției:

1. De ce MJ a girat prin prezența secretarului de stat Moț toate dezbaterile și amendamentele la proiectul de lege, arătând că susține proiectul inițial al Guvernului https://goo.gl/vccwqu, adoptat când premier era Grindeanu, ca acum să ne spună în mod public că nu e de acord cu acesta?

2. De ce atunci când acest proiect de lege a fost atacat la CCR nu s-a formulat de către Guvern (prin MJ) niciun punct de vedere și astfel CCR prin decizia 515/2017 nu a putut analiza problemele de legalitate? https://goo.gl/xMCFde

3. Este adevărat că Guvernul, din 2014 până în prezent, nu trimite punctul său de vedere la CCR atunci când sunt contestate acte normative de importanță capitală, precum cel de mai sus?

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

4. De ce MJ nu a inițiat modificarea sau abrogarea Legii recursului compensatoriu dacă tot a văzut că produce efecte devastatoare?

5. Știe ministrul justiției că Bulgaria a fost condamnată de către CEDO pentru liberare condiționată prea ușoară care a permis uciderea victimei?

6. E firesc să fie criminali, violatori și tâlhari scoși irațional pe stradă fără să fie funcțional sistemul de probațiune aflat sub autoritatea MJ?

7. A făcut MJ calculele cu privire la impactul proiectului de lege aflat acum în Parlament și validat de CCR prin decizia din 25.10.2018 https://goo.gl/qYSKec care ușurează și mai mult modul de aplicare a liberării condiționate? Este adevărat că încă 7000 de deținuți urmează a fi eliberați imediat ce intră în vigoare noua lege de modificare a Codului penal, fără ca MJ să obiecteze cu privire la acest aspect nici în Parlament, nici în fața CCR?", scrie Cristi Danileț pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.