Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Adomniței, interzis să conducă Iașiul: Decizia judecătorilor

adomnitei

Cristian Adomniței, seful Consiliului Judetean  Iasi, cercetat penal de DNA in dosarul "Albumul", a primit o lovitură de la judecători. Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis sa mentina masura preventiva a controlului judiciar, pentru inca 30 de zile. Daca ar fi anulat decizia, Adomnitei s-ar fi putut reintoarce la sefia CJ. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata in termen de 48 de ore.

Iată minuta ședinței de judecată:

"In baza dispozitiilor art.348 din Codul de procedura penala, raportat la art. 207 alin.7 din Codul de procedura penala, verifica si constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar, dispuse fata de inculpatul Adomnitei Cristian Mihai - trimis in judecata, sub masura controlului judiciar, prin rechizitoriul emis la data de 01.07.2015 de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi, in dosarul de urmarire penala nr. 39/P/2015, pentru comiterea infractiunilor de: „favorizarea faptuitorului”, prev. de art. 269 alin. (1) din Codul penal, respectiv „fals intelectual”, prev. de art. 321 din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal - prin incheierea penala nr. 168/JDL din data de 19.06.2015, pronuntata de Tribunalul Iasi, modificata si ramasa definitiva prin incheierea penala nr. 125/JDL din data de 25.06.2015, pronuntata de Curtea de Apel Iasi In baza dispozitiilor art.348 din Codul de procedura penala, raportat la art. 207 alin.(4) din Codul de procedura penala, dispune mentinerea masurii preventive a controlului judiciar fata de inculpatul Adomnitei Cristian Mihai, dispuse prin incheierea penala nr. 168/JDL din data de 19.06.2015, pronuntata de Tribunalul Iasi modificata si ramasa definitiva prin incheierea penala nr. 125/JDL din data de 25.06.2015, pronuntata de Curtea de Apel Iasi - masura mentinuta prin incheierea penala din data de 14.07.2015 pronuntata in prezenta cauza de judecatorul de camera preliminara.

Mentine obligatiile impuse inculpatului, in temeiul art.215 alin.1si 2 din Cod Proc. Pen. , prin incheierea de sedinta din 19.06.2015, pronuntata de Tribunalul Iasi modificata si ramasa definitiva prin incheierea penala nr. 125/JDL din data de 25.06.2015, pronuntata de Curtea de Apel Iasi - obligatii mentinute prin incheierea penala din data de 14.07.2015 pronuntata in prezenta cauza de judecatorul de camera preliminara. In baza art.215 alin. 3 din Cod Proc.Pen., atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea - credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive .

Respinge , ca nefondata , cererea formulata de inculpatul Adomnitei Cristian Mihai privind modificarea obligatiilor din continutul controlului judiciar , in sensul inlaturarii obligatiei impuse acestuia conform art. 215. alin.2 lit.e din Cod Proc. Pen. Conform dispozitiilor art. 215 alin. (5) din Codul de procedura penala, copie de pe prezenta incheiere se va comunica inculpatului, Biroului de Supavegheri Judiciare din cadrul I.P.J. - Iasi, Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Iasi, Politiei de Frontiera Romane, in vederea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin acestuia pe durata controlului judiciar.

Organele desemnate cu supravegherea inculpatului sus-mentionat vor verifica periodic respectarea obligatiilor de catre acesta, iar, in cazul in care constata incalcari ale acestora, vor sesiza de indata organul judiciar care a dispus masura ori in fata caruia se afla cauza. In baza dispozitiilor art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat, raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpatul Adomnitei Cristian Mihai, precum si pentru procuror".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.