Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi, atac virulent la Viorica Dăncilă: PSD n-are de ce să se împăuneze cu Președinția UE

Inquam Photos/ Octav Ganea
Busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, susține că PSD nu are niciun motiv să se împăuneze cu succesul președinției rotative a Uniunii Europene pentru că greul a fost dus de specialiști, oameni pe care actualul Guvern mai mult i-ar fi încurcat.

Citește și: Semne de revenire pentru gimnastica românească: medalie de aur la Campionatele Mondiale

”PSD n-are de ce să se împăuneze cu Președinția UE. PSD a definit politic Președinția UE, printr-un consecvent mesaj anti-UE. 
Premierul a anunțat că Guvernul vrea să organizeze un eveniment care să marcheze finalul mandatului României la Președinția UE, pentru ca PSD să se împăuneze cu rezultatele obținute de specialiștii români, care au rezolvat dosarele complicate de politici europene. 
PSD nu are nicio legătură cu soluționarea unor dosare de politică administrativă europeană. Acesta este rezultatul muncii “tehnice”, depuse de specialiștii care lucrează pe lângă instituțiile europene, oameni care, din păcate pentru România, nu sunt figuri cunoscute public. 
PSD a definit politic Președinția României, printr-un consistent și consecvent discurs anti-UE, până când a pierdut alegerile. Atunci liderii PSD au întos foaia şi au început să spună ce mult preţuiesc UE. Au schimbat însă doar vorbele. Dacă Guvernul ar ține realmente cont de recomandările organismelor europene, ar desființa Secția Specială. 
PSD a definit Preşedinţia prin discursul memorabil al premierului din plenul Parlamentului European, din octombrie 2018, în care Viorica Dăncilă spunea că UE nu poate impune guvernului ce să facă, iar românii iubesc Guvernul care îi bătuse şi gazase 10 în august 2018. 
„Martor e marea susținere populară pe care o avem în România”, aducea premierul cel mai puternic argument, atunci când europarlamentarii străini aminteau că protestatarii din 10 august nu au vrut decât să fie ascultaţi. 
Privite retrospectiv, acum după ce alegerile au sancţionat PSD, acţiunile PSD din Parlamentul European par consumate, dar nu sunt; pentru că avem exact acelaşi Guvern, aceeaşi oameni cu aceeaşi mentalitate, care fac fix aceleaşi lucruri, în tăcere. Dovadă OUG-urile de care Guvernul abuzează în continuare, împotriva recomandărilor organismelor europene.”, scrie Cristian Bușoi.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.