Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: 'Bucureștiul riscă să piardă sediul EMA. Dosarul de candidatură a României a fost superficial întocmit de Guvernul PSD'

Cristian-Busoi-2

"România este pe punctul de a pierde posibilitatea de a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului din cauza faptului că dosarul a fost superficial întocmit, iar autoritățile române nu au răspuns clar la toate condițiile prevăzute în dosarul de ofertă.

Problemele de accesibilitate și facilitățile insuficiente ale clădirii oferită de România sunt reale. Ideea unor membri PSD de a da vina pe Comisia Europeană face parte din arsenalul propagandei pesediste cu “străinii care nedreptățesc România”. Nu nedreptățește nimeni România. Maniera în care autoritățile au acționat până acum este superficială.

Oportunitatea pentru ca România să obțină găzduirea EMA, vine din faptul că există o recunoaștere clară în mediul politic european în legătură cu necesitatea ca o agenție europeană importantă să fie alocată țărilor din Estul Europei.

Pentru opinia publică din țară, relocarea EMA pare o chestiune neinteresantă, de birocrație europeană, dar trebuie înțeles că nu este deloc așa. Guvernul PSD trebuia să facă o miză politică din câștigarea dosarului și nu a făcut asta.

Agenția joacă un rol esenţial în aprobarea noilor medicamente de pe piaţa europeană, are 900 de angajaţi şi primeşte, anual, zeci de mii de vizite de la autorităţi internaţionale şi oameni de ştiinţă, oferind numeroase oportunități de imagine pentru România și câștiguri financiare directe.", s-a arătat într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO de către Cristian Bușoi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.